Ve hře s Engem jsou tři týmy F1

Praha - Se třemi týmy jedná podle svých slov manažer Antonín Charouz o vstupu Tomáše Engeho jako prvního českého jezdce v historii do formule 1. Pokud by se měl přestup uskutečnit už v průběhu letošní sezony, jak naznačují některé zprávy, chce Charouz uzavřít jednání do konce příštího týdne, kdy se ve formuli jede Velká cena Monaka. "Pokud si týmy rozdělíme podle jejich úrovně do tří kategorií, tak mohu říci, že jednáme s každou z nich," prohlásil včera Charouz pro MF DNES, ale další upřesnění odmítl. Dohady, že to vypadá na tým Arrows, do kterého by měl Enge přestoupit z formule 3000 uprostřed tohoto roku, označil Charouz jako nepřesné. Arrows patří do nižší kategorie týmů.


"Víc zatím nemohu říci, protože by to poškodilo naše partnery i Tomášovu budoucnost," dodal Charouz. Na otázku, zda je rozdíl mezi požadavky týmů na sponzorský příspěvek, který by Enge s sebou musel přinést, Charouz odpověděl: "Ano. Zásadní." Engeho angažmá ve formuli 1 by se také mohlo odsunout na další rok.

"Mám dilema, jestli je správné Tomáše posadit do formule 1 v rozjeté sezoně," pravil Charouz. "Když to udělám, tak mi omlátíte o hlavu, že jsem ho nenechal vyhrát mezinárodní mistrovství formule 3000, což Tomáš letos může dokázat. A když vstup do formule 1 odložíme na příští rok, tak to slíznu také, že jsme nevyužili velkou šanci." Jak se Charouz rozhodne? "Bude záležet na mínění mých poradců ve formuli 1, na našich ekonomických možnostech a nakonec na mém úsudku."

Tomáš Enge před Velkou cenou Brazílie formule 3000.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž