O Minardi se rozhodne na Nürburgringu

Londýn - Šéf Minardi Paul Stoddart věří, že o budoucnosti jeho týmu bude rozhodnotu již po Velké ceně Evropy, která se jede příští víkend. Po čtvrteční schůzce bossů stájí formule 1 Stoddart zářil optimismem a tvrdil, že se Minardi i přes finační problémy podaří zachránit a italská stáj tak nebude následovat osud Prostu. "Byla to dlouhá schůze a finančním problémům bylo věnováno hodně času," řekl Australan agentuře Reuters. "Snad se nám podaří najít uspokojivé řešení plnění rozpočtu Minardi a už na Nürburgringu budu moci říct více."

Během schůzky byla podrobně rozebírána záležitost cestovních nákladů zkrachovalého Prostu, na které si začal dělat Stoddart po kolapsu francouzské stáje nárok. Předpokládá se, že požadovaná částka se pohybuje kolem osmi milionů dolarů.

Někteří bossové však nechtějí požadavky majitele Minardi akceptovat. V současnosti jsou rozděleni na dvě stejně velké poloviny, jedna se Stoddartem, druhá proti. Ten doufá, že nakonec bude záležitost vyřešena v jeho prospěch.

"Stále doufám, že budeme schopni potvrdit naši účast v seriálu F1 pro zbytek roku," dodal majitel letecké společnosti Stoddart.

Dalšími záležitostmi, které byly na schůzce probírány bylo vytvoření šampionátu výrobců motorů, právo prodávat šasí mezi jednotlivými týmy a kvůli snížení  nákladů i omezení testování.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž