Média vychvalují Räikkönenovu jízdu

  • 8
Monte Carlo - Výtečný výkon Kimmiho Räikkönena na straně jedné a další nezdar úřadujícího šampiona Michaela Schumachera a stáje Ferrari na straně druhé, to jsou hlavní motivy, které dominují zpravodajství médií z nedělní Velké ceny Monaka formule jedna . "Kimi vládl závodu, jak se mu zlíbilo," napsal španělský list El Mundo Deportivo.

"Räikkönen zajel perfektní závod, nedopustil se žádné ani drobné chyby," dodal další španělský deník Sport.

Velký propad Michaela Schumachera, který v neděli skončil až sedmý, shrnul redaktor španělského sportovního listu As.

"Zprávou dne je, že se Michael Schumacher nevynořil a už s ním nikdo nepočítá. Týdny plynou, spojení Ferrari-Bridgestone pořád nefunguje a císař se stále více potápí do anonymity skrytých oblastí výsledkové listiny," napsal.

Po kolizi se sedminásobným mistrem světa málem boural jeho týmový kolega Rubens Barrichello, Michael Schumacher pak tvrdě, ale neúspěšně atakoval i svého mladšího bratra Ralfa.

Oba ho po závodě za nebezpečnou jízdu tvrdě kritizovali. "Ke svým mnoha rekordům si může Schumacher přidat další: V jediném dni ho obvinil týmový kolega i bratr," komentoval incidenty italský list Gazzetta dello Sport.

Problémů italské stáje Ferrari si všímá i tisk v zemi, kde stáj z Maranella sídlí. "Ferrari je v krizi," napsal deník Il Tirreno. "U Rudých panuje absolutní chaos," dodal list La Padania.

Vedoucí muž celkového pořadí mistrovství světa Fernando Alonso tentokrát skončil až čtvrtý a poprvé v sezoně nevystoupil na stupně vítězů. "Alonso může čtvrté místo slavit jako úspěch, protože jeho renault byl na konci závodu kvůli opotřebeným pneumatikám prakticky neovladatelný," komentoval jeho výkon
španělský deník El Mundo Deportivo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž