Mark Webber, Williams

Mark Webber, Williams. | foto: Yves Herman, Reuters

Kde se stala chyba? Dumá Williams

  • 3
Magny Cours - Šéf motorsportu BMW Mario Theissen se po Velké ceně Francie opřel do týmu Williams, jemuž závod hrubě nevyšel. Webber a Heidfeld skonili na úrovni jezdců Jordanu! "Naše motory šly bez problémů, ale závod byl stejný průšvih jako kvalifikace," zlobil se Theissen. "Před cílem se objevila řada mechanických problémů, které musíme prošetřit."

Williams ohlašoval na Magny Cours masivní útok na vítězství, ale nové díly vozu FW27 přinesly místo vyššího výkonu řadu technických problémů, které znemožnily zisk jakýchkoli bodů.

Je příznačné, že neveselý výsledek přišel pár dní poté, co BMW oznámilo koupi týmu Sauber a zrušení smlouvy o dodávce motorů Williamsu. Theissen je přesvědčen, že za problémy v závodě může tým a nikoli německá automobilka.

"Před závodem jako je Silverstone, bychom potřebovali zanalyzovat všechna data z víkendu a zjistit důvody tragické rychlosti. K tomu by bylo potřeba testovat, na to však kvůli našlapanému kalendáři není čas," postěžoval si Theissen.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael souhlasil s Theissenem, že je potřeba důkladně prošetřit, kde se stala chyba.

"Závod byl pro nás obrovským zklamáním. Nepodávali jsme výkon na naši normální úrovni. Musíme se vrátit do továrny a podívat se tomu na zoubek. I z dat na boxové zdi bylo možné poznat, že oba vozy mají mechanické problémy. Potřebujeme auto rozebrat, abychom věděli, které části přesně selhaly," prozradil Michael.

Webber se trápil s nadměrnou teplotou v kokpitu, kvůli které ho mechanici při zastávkách polévali vodou. Ani to ho ale dostatečně neochladilo a po závodě musel vyhledat ošetření lékaře.

"V těch podmínkách se téměř nedalo závodit," popisoval Webber. "Na pravém boku mám popálenou kůži. To místo mi musel doktor ošetřit."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž