Jarno Trulli, Toyota

Jarno Trulli, Toyota - Truli z Toyoty při pátečním tréninku na GP Turecka. | foto: Reuters

Druhé místo jsem nečekal, řekl Trulli po dokonalém kole

  • 8
Kuala Lumpur (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Jenson Button měl být stejně jako před týdnem v Austrálii neohroženým vládcem kvalifikace. Ale v malajském parnu se v posledních vteřinách vynořil z hloubi pole Ital Trulli. Málem Brita pokořil. Nechyběla ani desetina. "Vážně jsem to vůbec nečekal," přiznal jezdec Toyoty.

Ve volných trénincích se Trulli i jeho týmový kolega Glock pohybovali u dna výsledkové listiny. Oba si stěžovali na ovladatelnost a nestabilitu vozu. Jenže se zlepšujícími se podmínkama povrchu dráhy a zlepšovaly i obě toyoty.

"Jak už řekl Jenson, trať byla hlavně ze začátku hodně kluzká. Podařilo se nám na základě analýzy dat pozměnit nastavení a jak se asfalt postupně pogumovával, přišlo zlepšení," potvrdil na tiskové konferenci třetí nejlepší jezdec úvodního závodu sezony.

V kvalifikaci se všechno sešlo. Trullimu vyšlo téměř dokonalé kolo, auto sedělo jak přilepené a celá stáj Brawn GP napjatě v boxech sledovala monitor, zda bude nejlepší jízda Jensona Buttona stačit na pole position.

"Je škoda přijít takto těsně o pole position, ale pro Velkou cenu je to pořád vynikající pozice. Měl by to být pěkný závod a pro nás úspěšný boj," plánoval zkušený Ital na neděli.

Pochvaloval si i letošní novinku - přesun startu Velké ceny Malajsie formule 1 na pět hodin odpoledne. Navzdory možnému narušení Grand prix tropickou bouří je prý nový termín pro všechny jezdce výhodnější.

"Je mnohem pohodlnější začínat až v podvečer," řekl Trulli. "Možná bude hodně pršet, ale celkově je chladněji a závod není tak náročný. Tenhle okruh je hodně fyzicky náročný a posun startu všem pomůže


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž