Do seriálu formule 1 se vrátil Michelin

P r a h a - Do seriálu mistrovství světa formule 1 se v letošní sezóně vrací francouzský výrobce pneumatik Michelin, který naposledy 'obouval' nejrychlejší monoposty v roce 1984. V nadcházející sezóně bude konkurovat zavedeným Bridgestonům u pětice týmů - Williams, Jaguar, Prost, Benetton a Minardi. Podle řady odborníků bude Michelin z počátku sezony dohánět ztrátu 16 let a mírně zaostávat, ale v jejím průběhu by měl, vzhledem ke svým výrobním možnostem, Bridgestone předstihnout

Naposledy pouze v roli partnera Benettonu se představí automobilka Renault, jež se v roce 1997 z šampionátu stáhla. Od příští sezóny se stáj bude znovu jmenovat podle francouzské firmy Renault.

V letošním roce budou vozy stáje Prost jezdit s motory Ferrari, stejně jako Sauber. Francouzská stáj by se měla díky tomuto kroku odlepit ode dna výsledkové listiny (minulý rok nezískala v Poháru konstruktérů ani bod) a zařadit se do poklidného středu startovního pole.

Jordan bude mít oproti loňskému roku stejně kvalitní motory Honda, jakými bude vybaven tým BAR. Japonská automobilka se však u BAR podílí i na vývoji podvozku. Cílem BAR je třetí místo v poháru konstruktérů. Kvalitní a zkušení jezdci (Villeneuve, Panis) k splnění tohoto snu ji rozhodně nechybí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž