Díky bohu, že je konec sezony, volá Lauda

londýn - Šéf týmu Jaguar Niki Lauda vyjádřil v německém tisku své potěšení, že sezona formule 1 je u konce. Bývalý pilot formule 1 převzal v srpnu vedení stáje od Bobby Rahala a stále zdůrazňuje, že je před ním ještě mnoho práce a zimní pauza mu v tom napomůže. "Musím poděkovat bohu, že sezona je u konce. Protože nyní bychom nebyli úspěšní ani kdybychom se snažili sebevíc. Musíme se vrhnout do práce a zreorganizovat celý tým, přestavět celý monopost a příští rok to snad bude lepší," vysvětlil Rakušan.

Již s průběhem posledního závodu v Japonsku byl Lauda spokojen: "V pátek jsme dosáhli kvalitních časů a to bylo důležité pro naši motivaci. V sobotu a v neděli auta fungovala bez problémů. Byl to celkem dobrý konec sezony."

Lauda také odpovídal na dotaz ohledně pilotů, kteří by mohli v budoucnosti zasednou do monopostu jaguar. Zda by nabylo vhodné angažovat nějakého výbušného mladíka, jako učinil McLaren s Kimi Räikkönenem. Odpovídal také jak je to se současnými testovacími piloty jiných týmů Alexandrem Wurzem a Ricardem Zontou.

"Jsem spokojený s jezdci, které máme. Irvine i De la Rosa zůstanou do roku 2003," potvrdil. "Wurz má problém, že má smlouvu jako testovací jezdec a myslím, že jiní mladí piloti jsou lepší investicí do budoucnosti."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž