Bod jako předzvěst lepších časů

Magny Cours - Konečně! Při Velké ceně Francie získal tým Honda první bod v sezoně. Až na osmý pokus se Jenson Button vrátil mezi bodující jezdce. Týden před svou domácí velkou cenou v Silverstonu získal impulz, který od začátku roku potřeboval. "Je to úleva řídit auto, které vás poslouchá," oddechl si před novináři.

"Není to bod, co by mě uspokojovalo. Jsou to jízdní vlastnosti našeho vozu. Poprvé v sezoně to bylo skutečné závodní auto," pokračoval v současnosti až třetí Brit v mistrovství světa F1.

Loňský vítěz Velké ceny Maďarska prožívá se svým týmem sezonu jako ze zlého snu. Mezi prvními deseti v cíli se objevil poprvé od roku 2006. A byl rovněž jednoznačně lepší než týmový kolega Barrichello, který ho v dosavadním průběhu sezony převyšoval.

"Projet cílem jen šest vteřin za nejrychlejším Renaultem a nedaleko za BMW-Sauber je pro nás obrovským povzbuzením do dalšího průběhu sezony. Na tomto výsledku budeme  stavět," uvedl Button.

"Předpokládal jsem, že bychom mohli bodovat, ale tak výrazné snížení ztráty na další týmy mě překvapilo," pochvaloval si Button, který dosáhl šestého nejrychlejšího kola velké ceny.

Honda přivezla do Magny Cours nové přední zavěšení a novou aerodynamiku. Při nedávných testech v Silverstonu s ní byli oba jezdci hodně spokojeni.

Šéf týmu Honda Nick Fry by rád viděl svůj tým, kam prý patří, tedy do první pětice. "Od Mclarenu nebo Ferrari jsme stále na míle daleko," řekl Fry. "Ale nyní jsme v mistrovství světa na devátém místě, což není naše místo. Rychlostně patříme na páté nebo šesté," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž