Barrichello: bude to sázka do loterie

Manáma - První den formule 1 na Středním východě patřil Rubensi Barrichellovi. Jezdec Ferrari zajel v úmorném vedru traťový rekord 1 min. 31,450 vteřiny a porazil všechny soupeře. "Auto zde máme připravené výborně a navíc myslím, že pár změnami v nastavení se dá ještě vylepšit," pochvaloval si Brazilec.

Barrichello je sice v šampionátu druhý za týmovým kolegou Michaelem Schumacherem, ale v pátek ho na trati jasně porazil. Před druhým Kolumbijcem Montoyou už takový náskok neměl, byl lepší o pouhou tisícinu vteřiny.

"Povrch trati má o trochu méně přilnavosti, než jsem po čtvrteční procházce po okruhu očekával a je stále poměrně dost kluzký. Není to kvůli písku, ale jednoduše protože je zcela nový," popisoval.

Podle nových pravidel si však týmy musí zvolit typ pneumatik už po pátečních jízdách. "Bude to trochu sázka do loterie," přiznává Barrichello.

Michael Schumacher s Barrichellem na čas prohrál, ale během celého dne neměl jediný problém a první jízdy na trati v bahrajnském království si podle vlastních slov užíval.

"Začátek je vždy zajímavý a ani zde tomu nebylo jinak," sdělil šestinásobný mistr světa. "Užíval jsem si řízení a musím říct, že profil okruhu je velmi náročný. Zdá se, že zbytek víkendu bude jedna velké bitva a moc se na to těším."

K vlastním šancím se nechtěl vítěz předchozích dvou závodu sezony vyjadřovat. "My jsme udělali a uděláme vše, abychom byli co nejrychlejší. Z časů lze poznat, že výsledky budou velmi těsné."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž