Momentka z duelu Pardubice (červená) vs. Litvínov

Momentka z duelu Pardubice (červená) vs. Litvínov | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí florbalisté neskládají zbraně, líčí na Otrokovice

  • 0
Je nabíledni, kdo do dnešního superligového utkání v hale Dašická (od 18 hodin) nastoupí jako favorit. Šestí otrokovičtí Panteři mají před jedenáctým pardubickým Sokolem v tabulce náskok devíti bodů a úvodní vzájemné střetnutí, které se hrálo ve Zlíně, ovládli poměrem 7:4.

„V sobotu to však bude úplně jiný zápas. Oba týmy vědí, že se láme chleba, a rozhodně nebudou chtít prohrát,“ říká pardubický útočník Dominik Chmelař.

Na předchozí konfrontaci Otrokovic s Pardubicemi podle něho bylo patrné, že se hraje teprve první kolo. „V zápase bylo mnoho nepřesností a chyb z obou stran. Rozdíl byl v jejich trestání, v tom nás Otrokovice jednoznačně předčily,“ vzpomíná Chmelař.

Utkání tehdy rozhodly dva herní výpadky Sokola. „První přišel ve druhé polovině první třetiny, ten druhý pak na začátku závěrečné části. V obou případech nás soupeř dokázal přehrát a odskočit do trháku, na který jsme bohužel nedokázali zareagovat,“ dodává Chmelař.

Florbalisté chystají sbírku pro dětský domov

Poté, co se v listopadu angažovali při známém Movemberu, uspořádají pardubičtí florbalisté v sobotu v hale Dašická vánoční sbírku vybavení pro děti z dětského domova. „Od paní ředitelky Zdenky Hrubešové máme představu, co by pro děti bylo ideální a co si přejí nejvíce. Ideální variantou je především sportovní vybavení všeho druhu, stolní hry, ale také drobná kosmetika, jako například šampony či deodoranty. Samozřejmě ale budeme rádi za jakýkoliv dar, který dětem udělá radost,“ uvedl místopředseda klubu Martin Zozulák.

Po nedávné porážce 5:12 v Ostravě schází Pardubicím na poslední postupovou příčku do play-off, jež náleží právě Severomoravanům, sedm bodů. Další zaváhání Sokola by prakticky znamenalo, že se může začít připravovat na play down (soutěž o záchranu).

„Uvědomujeme si, že bojovat o play-off bude složité, ale rozhodně neskládáme zbraně. Troufám si tvrdit, že nám současná situace může psychicky pomoct. Můžeme hrát uvolněněji s tím, že už nemáme co ztratit,“ přemítá Chmelař.

Sokol bude během duelu shromažďovat dary od návštěvníků pro Dětský domov Pardubice (podrobněji viz box) a sám dětem věnuje florbalové vybavení, jako jsou hole, branky a míčky. „Jsme rádi, že můžeme dětem pomoct, zároveň bychom však chtěli nadělit dárek i našim fanouškům. Jsme si vědomi toho, že naše výsledky letos nejsou ideální, a proto si nesmírně vážíme jejich podpory. Doufám, že se jim v sobotu odvděčíme výhrou,“ přeje si forvard Chmelař.