Momentka z florbalového duelu Pardubic (červená) s Libercem

Momentka z florbalového duelu Pardubic (červená) s Libercem | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Florbalisté Liberce zničili nováčka 11 góly a slaví třetí výhru v řadě

  • 0
Florbalisté Liberce suverénně dokonali domácí vítězný hattrick. Po výhrách nad favorizovanými celky Chodova Praha a Otrokovic pokořili na palubovce své haly Dukly ve středeční předehrávce 5. kola extraligy i nováčka Královské Vinohrady drtivě 11:4.

Liberečtí tak zažívají parádní vstup do sezony. Zatímco v minulém ročníku čekali na první extraligovou radost z vítězství až do 11. dějství, letos mají na kontě ze čtyř utkání již osm bodů a v tabulce nejvyšší soutěže poskočili na 4. příčku.

Vstup do středečního souboje přitom měli Severočeši hodně špatný. Doplatili na vyloučení a po gólech v oslabení prohrávali v čase 10:48 už 0:2. Jenže pak předvedli v dalším průběhu první třetiny parádní jízdu a po trefách Prokopa Ferdana, Tampiera a Blažka otočili stav na 3:2.

V nastoleném trendu pokračovali domácí i ve druhé části, kdy zvýšili vedení dvěma brankami. Třetí dvacetiminutovka pak přinesla gólovou smršť, protože hosté za stavu 8:2 zvolili od 46. minuty riskantní dlouhou power-play, korigovali ztrátu, ale Liberečtí přidávali další údery. Hattrick završil Blažek, a Studený se dokonce blýskl čtyřmi zásahy do sítě Pražanů.

„Utkání to bylo bláznivé, ale my jsme byli šikovní a důraznější v zakončení. Na soupeře jsme byli velmi dobře připraveni a vyplatilo se to. Klíčovým momentem určitě bylo, že jsme se nenechali zlomit dvěma inkasovanými góly v oslabení,“ pochvaloval si Lukáš Nesměrák, kouč florbalistů Liberce.