Takhle se radovaly české florbalisty v prosinci 2009 po postupu do semifinále. Jak dopadnou na dalším turnaji?

Takhle se radovaly české florbalisty v prosinci 2009 po postupu do semifinále. Jak dopadnou na dalším turnaji? | foto: ČFbU

Florbalistky se na MS utkají s Norskem, Maďarskem a Slovenskem

  • 0
Losování v Bernu rozhodlo: české florbalistky se na prosincovém mistrovství světa utkají ve skupině s Norskem, Maďarskem a Slovenskem.

Florbalistky byly nasazené do prvního koše díky umístění v žebříčku Mezinárodní florbalové federace. Na turnaji v St. Gallenu budou svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové chtít vylepšit čtvrté místo z posledního šampionátu v roce 2009 ve švédském Västeras, kde Česko poprvé dokráčelo do semifinále.

Turnaj se hraje poprvé místo s deseti účastníky v elitní kategorii a dalšími v nižších divizích s šestnácti celky, přičemž osm se kvalifikovalo přímo a dalších osm si vybojovalo účast v kontinentálních kvalifikacích.

Stejným systém se hrálo nově už mužské mistrovství světa v uplynulém roce v Helsinkách.

Na osmém mistrovství světa narazí české florbalistky za tři čtvrtě roku na sedmý tým z Västeras Norsko, dalšími soupeři jsou postupující z kvalifikace. Slovensko skončilo na začátku února druhé a Maďarsko třetí v kvalifikační skupině v Rakoniewicích za domácím Polskem.

Slovensko dovedl k historicky první účasti mezi elitou český trenér Jaroslav Marks, který působil předtím u českého týmu i při postupu do semifinále ve Västeras.

Turnaj se hraje od 4. do 11. prosince.

MS florbalistek 2011

Přehled základních skupin

Skupina A: Švýcarsko, Rusko, Polsko, Nizozemsko.

Skupina B: Finsko, Lotyšsko, Německo, Austrálie.

Skupina C: Česko, Norsko, Maďarsko, Slovensko.

Skupina D: Švédsko, Dánsko, USA, Japonsko.

Losování v Bernu bylo součástí programu při finálovém programu tamních pohárových soutěží. Ve finále švýcarského Ligového poháru se radovali z triumfu i dva čeští reprezentanti. Obránce Aleš Jakůbek jako kapitán dovedl k triumfu Grasshopper Curych, který zdolal SV Wiler-Ersigen 6:3.

V ženské kategorii uspěla česká brankářka Jana Christianová s Rychenbergem Winterthur, který rozdrtil UHC Zugerland 13:1.