Florbalista Hanzlík odpovídal čtenářům

  • 4
Praha - Se stříbrnými medailemi se vrátili čeští florbalisté z mistrovství světa. Mladé sportovní odvětví zaznamenalo obrovský úspěch, reprezentanti podlehli ve finále suverénním Švédům. Do základající generace florbalu v České republice patří Miroslav Hanzlík. Jeden z nejzkušenějších hráčů odpovídal on-line na dotazy čtenářů iDNES.

Odpovědi Miroslava Hanzlíka najdete ZDE

Obránce mistrovského Tatranu Techtex Střešovice se na MS ve Švýcarsku dočkal vysněné medaile, k níž v obranné dvojici s klubovým kolegou Alešem Jakůbkem jistil první český útok Cepka a bratrů Kožušníkových a za celý turnaj inkasovala tato dvojice beků jediný gól při hře v plném počtu hráčů!

V utkání základní skupiny MS s Rakouskem si připsal jubilejní, 50. start za českou reprezentaci, v jejímž dresu se přiblížil hranici dvaceti dosažených kanadských bodů.

S vyjímkou dvou sezón, kdy hájil barvy dalších pražských týmů SSK Future a Sparty, je celou kariéru věrný Tatranu Střešovice, v jehož dresu patřil letos k nejlepším hráčům finále play-off.

Pražané v něm otočili sérii s FBC Pepino Ostrava ze stavu 0:2 na zápasy na konečných tři dva a ke třetímu titulu v řadě výrazně přispěl právě "Rýma" Hanzlík, který díky zranění spoluhráče Freunda zaskočil na jeho postu středního útočníka a byl tahounem střešovického týmu.

Možná životní sezónu pak korunoval nečekanou finálovou účastí na MS ve Švýcarsku, tam však potvrdil svá odvážná slova z předšampionátové tiskové konference, kde do médií uvedl své přesvědčení, že český tým se ze Švýcarska rozhodně vrátí s medailí!

Jak probíhaly medailové oslavy ještě ve Švýcarsku? Kdo z hráčů si nepamatuje noční návrat autobusem? Které filmy provázely reprezentanty cestou na zápasy? Jak zněl vítězný pokřik českého týmu? Zeptejte se on-line přímo Miroslava Hanzlíka!