Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem.

Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Florbalistky Liberce slaví čtvrtfinálový postup, budou hrát o medaile

  • 0
Stejný scénář jako před rokem. Florbalistky FBC Crazy Girls Liberec vyválčily postup do semifinále play-off přes pražský Chodov a v něm narazí na jasného suveréna ženského florbalu posledních let Herbadent Praha.

Liberečanky rozhodly o postupu ze čtvrtfinále v sobotu doma, když v šestém duelu série přehrály Chodov 6:2. Celkově tak oslavily semifinále po triumfu 4:2 na zápasy.

"Začaly jsme špatně, už ve čtvrté minutě jsme prohrávaly po dvou chybách nula dva," popsala Lenka Bartošová, liberecká trenérka.

Poté už ale chytily opratě utkání Crazy Girls, ještě do konce první dvacetiminutovky srovnaly a v následných dvou třetinách zasadily Pražankám čtyři gólové údery.

"Pomohly změny v sestavě a holky najednou začaly hrát tak, jak měly od začátku. Ohromně je nakopl vyrovnávající gól těsně před koncem první části," pochvalovala si Bartošová.

"Pak se rvaly o to vítězství a postup, byly rychlejší než hráčky Chodova a vyhrály to díky soubojům. Opravdu do toho šly hlava nehlava. K tomu nám fantasticky zachytala Masárová. Hráčky v ní měly oporu a zároveň jí moc pomáhaly, když zblokovaly spoustu střel."

V semifinále se liberecké florbalistky utkají na čtyři vítězství s dalším pražských klubem Herbadentem, který vládne extralize už několik let a s jasným náskokem opanoval základní část.

"Pro náš mladý tým je semifinále velký úspěch, ale nechceme se ještě zastavit. Je jasné, že Herbadent je těžký soupeř, ale budeme se rvát. Nechci, aby to dopadlo jako před rokem, kdy jsme nevyhrály ani jediný zápas. Holky se prostě nesmí bát a pak je možné všechno," tvrdí Lenka Bartošová.

Semifinále na čtyři výhry startuje dvěma zápasy v Praze o víkendu.