Čeští florbalisté opět porazili Itálii

Chomutov - Čeští florbalisté porazili Italy i ve druhém přípravném zápase, i když tentokrát už ne tak suverénním rozdílem. Na výhře 4:2 měli lví podíl krajánci ze Švýcarska: Aleš Zálesný se zaskvěl hattrickem, Radim Cepek třemi přihrávkami.

Italové po sobotním debaklu 1:8 nastoupili proti vicemistrům světa s obezřetnější taktikou. Účinně bránili v pěti a čekali na rychlé výpady. Těch měli v úvodu několik, ale další debutant v české brance Martin Zich jejich nájezdy spolehlivě pochytal.
Italský odpor nezlomila ani Machalova rána z dálky, která ve 13. minutě otevřela skóre.

Nejlepší výkon podali Češi ve druhé části. Zásluhou spolupráce Cepek - Zálesný využili dvě přesilovky, třikrát ještě nastřelili tyčku. Soupeř ale na přelomu třetin využil dvou brejků a rychle snížil. Trenéři českého týmu poté stáhli hru na dvě pětky a zvýraznili převahu nad soupeřem. A Zálesný odkryl přednosti nového herního modelu, když coby vysunutý napadající
útočník vypíchl Italům míček a ranou ze vzduchu zpečetil výsledek.

Trenér Zdeněk Skružný výkon Italů vyzdvihl. "Dnes hráli výborně. Nám hra proti soupeři, který brání v pěti, nevyhovuje," poznamenal. Jeho finský asistent Pasi Tilander si přípravný dvojzápas, v němž si odbyl premiéru na české lavičce,
pochvaloval. "Chtěl jsem poznat hráče osobně. Jejich přístup se mi líbí, jsou hrdí na to, že reprezentují," uvedl.

Další zkouškou českých florbalistů bude únorový Turnaj čtyř v Rakousku, jehož jistým účastníkem je vedle Čechů zatím jen celek hostitelské země.

ČR - Itálie 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 13. Machala (Cepek), 27. Zálesný (Cepek), 40. Zálesný (Cepek), 50. Zálesný - 40. Mutti (Kerschbaumer), 41. De Icco (Fantuz). Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 350.
Sestava ČR: Zich - Hanzlík, Vladař, Jakůbek, Machala, Kotlas, Maleček - Petr Kožušník, Pavel Kožušník, Cepek - Sikora, Zálesný, Ostřanský - Trnavský, Freund, M. Richter.

,