VIDEO: Štybarův den. Unikátní pohled do zákulisí cyklokrosu

  • 3
Dávno pryč jsou časy, kdy cyklokros pro něj byl alfou a omegou, přesto zůstal pro Zdeňka Štybara čímsi výjimečným. Proto se k němu zas a znovu vrací. Co vše je s takovými „exkurzemi“ do terénu a bláta spojené, ukazuje video, které nyní při Světovém poháru v Zolderu připravila pro iDNES.cz společnost on the Spot.

„Mohli bychom trávit Vánoce doma, ale cyklokros je taková naše společná láska,“ vypráví na dokumentu Štybarova manželka Ine, která jej do Zolderu i se synem Lewisem doprovázela.

Video vás seznámí i s dalšími lidmi, kteří českému silničáři a někdejšímu trojnásobnému mistru světa v cyklokrosu pomáhají.

„Beru to jako super trénink a přípravu na sezonu. Loni mi to prospělo, tak jsem letos naplánoval víc závodů,“ líčí Štybar. V uplynulé sezoně se mu po cyklokrosových vložkách v přípravě poprvé povedlo vyhrát i silniční worldtourovou klasiku. K triumfu na Omloop Het Nieuwsblad přidal později i vítězství na E3 BinkBank Classic.

Silniční cyklista a cyklokrosař Zdeněk Štybar

„Mám čas, jdu až do sedmé řady,“ vtipkoval před startem v Zolderu, kde jej pochopitelně už při nasazení na startu limitoval nedostatek cyklokrosařských bodů.

Ke komplikacím se přidal ještě defekt. „A když se pak snažím dojet co nejrychleji dopředu, většinou se totálně prásknu a potom spíš couvám,“ popisoval.

Cílem projel na 32. místě. Opět jednou triumfoval „nezničitelný“ Mathieu van der Poel, počtvrté ze čtyř startů.