Belgický cyklista Tim Merlier vyhrál šestou etapu závodu Kolem Spojených...

Belgický cyklista Tim Merlier vyhrál šestou etapu závodu Kolem Spojených arabských emirátů. | foto: Profimedia.cz

Třetí zářez pro Merliera, belgický cyklista ovládl šestou etapu Kolem SAE

  • 0
Belgický cyklista Tim Merlier jako první vyhrál v jednom ročníku závodu Kolem Spojených arabských emirátů tři etapy. Jednatřicetiletý spurtér stáje Soudal Quick-Step byl nejrychlejší ve finiši předposlední šesté etapy a navázal na vítězství z úvodního a čtvrtého dne. V pátek mu další sprinterský úspěch utekl o milimetry.

Tentokrát Merlier v závěru 138 kilometrů dlouhého úseku v Abú Zabí nedal soupeřům šanci a připsal si 39. vítězství v kariéře. Druhý skončil Nizozemec Arvid de Kleijn a třetí byl Němec Phil Bauhaus. Kvůli nemoci už se na startu neobjevil britský veterán Mark Cavendish, který se v předchozích dnech snažil neúspěšně rozšířit sbírku 163 triumfů.

Celkové pořadí dál vede Australan Jay Vine o 11 sekund před krajanem Benem O’Connorem. O vítězi šestého ročníku podniku WorldTour rozhodne nedělní etapa zakončená stoupáním na Džebel Hafít.

Český vrchař Jan Hirt, který skončil minulý týden celkově druhý v závodu Kolem Ománu, je zatím pětadvacátý se ztrátou 1:31 minuty na Vinea.

Cyklistický závod Kolem SAE (WorldTour)

6. etapa (138 km):

1. Merlier (Belg./Soudal Quick-Step) 3:02:14, 2. De Kleijn (Niz./Tudor), 3. Bauhaus (Něm./Bahrain Victorious), 4. Fretin (Belg./Cofidis), 5. Syrica (Rus./Astana), 6. Groenewegen (Niz./Jayco AlUla), ...92. Hirt (ČR/Soudal Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Vine (Austr./UAE Team Emirates) 18:52:23, 2. O’Connor (Austr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) -11, 3. McNulty (USA/UAE Team Emirates) -13, 4. Van Wilder (Belg./Soudal Quick-Step) -21, 5. Bilbao (Šp./Bahrain Victorious) -22, 6. Poole (Brit./dsm-firmenich-PostNL) -31, ...25. Hirt -1:31.

,