Svoradův tým Merida touží po olympiádě

Brno - Být nejlepší v Česku a prorazit i v cizině. Takový je cíl Merida Biking Teamu, jihomoravské formace na horských kolech, kterou nově jako sportovní ředitel povede nejúspěšnější český cyklista poslední doby Ján Svorada. "Plynule jsem přešel od horských kol do ředitelské role," říká Svorada.

Členy Merida týmu, který dnes cestuje už na své druhé soustředění do Itálie, jsou Milan Spěšný, Jiří Friedl, Lukáš Vlach, Oldřich Hakl a Jan Jobánek.

Zejména na první dva stáj hodně spoléhá. "Věřím, že jsou schopni pravidelně obsazovat stupně vítězů na domácích závodech a pohybovat se mezi desátým a dvacátým místem na Světových pohárech," tvrdí Svorada.

Závody prestižního Světového poháru hodlá Merida tým objet úplně všechny. "Výsledkově směřujeme k příštímu roku, rádi bychom dostali naše jezdce do reprezentačního áčka a pak i na olympiádu,"přibližuje Svorada.

"Postupně se chceme výrazněji prosadit i na takových akcích, jako je právě olympiáda nebo mistrovství světa. Bude to chvíli trvat a čeká nás tvrdá práce. Ale věřím, že se nám podaří českou cyklistiku na horských kolech posunout na vyšší úroveň, vždyť je to nejmasovější sport v Česku," dodává nový ředitel Merida týmu.