Radomír Šimůnek

Radomír Šimůnek | foto: Michal Sváček, MAFRA

Šimůnka v cíli mistrovství světa těšila devátá příčka i triumf Štybara

  • 0
Hoogerheide (Od našeho zpravodaje) - Nebýt účasti Zdeňka Štybara, mohl si připsat nejlepší výsledek českých cyklokrosařů v elitním závodě mužů Radomír Šimůnek. S devátým místem v nizozemském Hoogerheide byl nadmíru spokojený.

"Po těch peripetiích, co jsem měl v létě a na začátku sezony, musím tohle umístění brát jako úspěch. Až posledních čtrnáct dní jsem se trošku probudil a doufám, že teď zbytek sezony ještě dojedu v dobrém duchu," řekl třicetiletý cyklokrosař.

Pokračovatel cyklokrosařského rodu jen litoval dvou chyb. "Nebýt jich, mohl jsem dojet kolem pátého místa. Dvakrát se mi nepovedl výjezd v těžké pasáži v blátě, ztratil jsem rytmus a pak se mi do něj špatně dostávalo. Ale teď už je to jedno a chci si odpočinout," přál si Šimůnek, jenž žije ve středočeské Kamenici.

Mistrovství světa ho stálo spoustu sil. "Bylo to strašně těžké, trať byla velmi technicky náročná. Poslední tři kola jsem jel jenom, jak se říká, na mlhu. A přál jsem si jenom cíl. Kolikrát bych, když to řeknu hodně ošklivě, zabíjel za doušek vody, protože bylo poměrně teplo. Ale jsem rád, že jsem v cíli, že jsem nezklamal a dokončil jsem mistrovství světa docela kvalitně," líčil Šimůnek.

Prvenství Zdeňka Štybara ho nepřekvapilo. "Tušil jsem, že Zdeněk bude silný. Byl na tom i psychicky lépe než my ostatní, co máme konec sezony, on se teprve na sezonu připravuje. Kolikrát, když člověk jede s klidnější hlavou, tak podá daleko lepší výkon. Navíc Zdeněk je velký šampion a já si myslím, že si ten titul zaslouží. Každý Čech musí být rád, že je titul doma," radoval se Šimůnek.

Štybarův triumf ho těší i s ohledem na příští mistrovství světa, které bude hostit Tábor. "Myslím si, že nám Čechům to může být jenom ku prospěchu věci. Bude teď záležet na představitelích českého svazu cyklistiky a cyklokrosu, aby z toho vytěžili co nejvíc a připravili nám výborné podmínky na příští rok do Tábora. To bude pro každého Čecha to nejlepší," hleděl k budoucnosti.