Raboň bude nadále jezdit za T-Mobile

Plzeň - Český cyklista František Raboň bude nadále hájit barvy německé stáje T-Mobile. S vedením týmu, který patří do elitního seriálu ProTour, se dohodl na roční smlouvě. Ve stáji tak bude působit již třetí sezonu. "Už jsem v to ani nedoufal, takže mám hroznou radost, že mi smlouvu prodloužili," uvedl Raboň.

První kontrakt jsem tu podepsal jako mistr Evropy, ale nyní jsem poznal, jak těžké je v současném profesionálním pelotonu se mezi jezdci ProTour udržet," řekl ČTK Raboň.

Svou budoucnost v elitním týmu viděl černě poté, co návrat do T-Mobilu nedávno ohlásil slavný německý spurtér Erik Zabel a na soupisce už mnoho místa nezbývalo. Proto začal jednat o angažmá s českým PSK Whirlpool, který příští rok bude působit ve druhé kategorie stájí.

"To bych měl zase šanci vyhrávat, už jsem se na to i těšil," uvedl čtyřiadvacetiletý jezdec z Plzně, jehož pozice v T-Mobile dosud nebyla snadná. "Dva roky jsem před každým závodem věděl, že na výhru mohu myslet jen velmi těžko. Měli jsme tým postavený na spurtérech a ostatní museli jezdit na ně. To pro mě bylo velmi těžké po psychické stránce, nemohl jsem jezdit ani trochu tak, jak bych si představoval," prohlásil mistr Evropy z roku 2005 ze závodu s hromadným startem.

Potěšilo jej, že přednost dostal na poslední chvíli před německou dvojicí Ziegler, Baumann. "Z toho usuzuji, že vedení stáje věří, že mohu jezdit dobře. Musím to zlomit, chtěl bych více jezdit etapové závody a na nějakém menším se konečně prosadit," řekl odhodlaně Raboň.

Míní, že by mohl jet v příštím roce i Giro d'Italia a španělskou Vueltu. "Již po závodu Kolem Lombardie máme začátkem příštího týdne první setkání a po něm budu o svém programu vědět více," dodal Raboň, jehož nejlepším výsledkem letos bylo 13. místo v závodě Kolem Dánska.