Emma Hinzeová se raduje z titulu mistryně světa v závodě na 500 metrů s pevným...

Emma Hinzeová se raduje z titulu mistryně světa v závodě na 500 metrů s pevným startem. | foto: AP

Němka Hinzeová získala na MS dráhařů v Glasgow už druhé zlato

  • 0
Mistryní světa v závodě na 500 metrů s pevným startem se na šampionátu dráhařů v Glasgow stala Emma Hinzeová. Veronika Jaborníková byla vyřazena v kvalifikaci, skončila osmnáctá. Ve scratchi obsadila Petra Ševčíková 15. místo, zvítězila Američanka Jennifer Valenteová.

Favorizovaná Hinzeová získala ve Skotsku už druhé zlato, ve čtvrtek byla členkou vítězné německé sestavy v týmovém sprintu. Druhá byla Australanka Kristina Clonanová, třetí Lea Friedrichová, další ze zlatých Němek v týmovém sprintu.

Valenteová vyhrála před Maike van der Duinovou z Nizozemska, která získala ve scratchi stříbro na třetím MS za sebou. Třetí byla Novozélanďanka Michaela Drummondová. Dvaadvacetiletá Ševčíková pomýšlela o něco výše.

„Petra byla nervózní, dvakrát byla vepředu moc brzo a nepodařilo se jí vybudovat dobrou pozici. Pak ji soupeřky zavřely a bylo z to patnácté místo,“ zhodnotil její výkon v tiskové zprávě svazu trenér Milan Kadlec.

Velké drama nabídlo finále týmového sprintu mužů. Nizozemci Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Roy van den Berg předčili druhé Australany o pouhých 35 tisícin sekundy. Třetí byli Francouzi.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Glasgow

Muži
Týmový sprint - finále:
Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Van den Berg) 41,647 - Austrálie (Glaetzer, Hoffman, Richardson, Cornish) 41,682, o 3. místo: Francie (Grengbo, Helal, Vigier) 42,583 - Británie 42,946, ...v kvalifikaci 11. ČR (Bohuslávek, Čechman, Topinka).

Ženy
Scratch:
1. Valenteová (USA), 2. Van der Duinová (Niz.), 3. Drummondová (N. Zél.), ...15. Ševčíková (ČR).
500 m s pevným startem: 1. Hinzeová (Něm.) 32,820, 2. Clonanová (Austr.) 32,956, 3. Friedrichová (Něm.) 33,134, ...v kvalifikaci 18. V. Jaborníková (ČR).

,