Cyklokrosaře čeká test před MS

Praha - Poslední prověrkou pro celou světovou cyklokrosovou špičku před mistrovstvím světa, a tím i pro české reprezentanty, bude nedělní závod Světového poháru v nizozemském Hoogerheide. Ten uzavře desetidílný seriál, v němž jasně dominuje s osmi triumfy Belgičan Sven Nijs.

Tentokrát vedle jezdců elite budou mít své závody i cyklokrosaři kategorie do 23 let a také junioři.

Českých krosařů pojede celkem šestnáct, tedy všichni nominovaní na světový šampionát, který se uskuteční za týden na dalším nizozemském okruhu v Zeddamu.

Jedinou změnou bude start Zdeňka Štybara v kategorii elite, zatímco na MS bude obhajovat zlato mezi jezdci do 23 let. "Zajel skvěle už před týdnem, když skončil pátý a bylo by škoda, kdyby mezi nejlepšími nejel, protože tam má opět naději na slušný
výsledek a tím zisk bodů do světového žebříčku," řekl reprezentační trenér Petr Klouček.

Spolu se Štybarem pojedou hlavní závod Petr Dlask, Martin Bína, Radomír Šimůnek, Kamil Ausbuher, Zdeněk Mlynář a Vladimír Kyzivát. "Samozřejmě jde o dobrý výsledek, ale rozhodně tentokrát není pro nás prioritou. Rozhodující závod sezony čeká jezdce za týden, proto je možné, že někteří závod v Hoogerheide pojdou spíše tréninkově," dodal Klouček.