René Andrle (v bílém) ukončil kariéru, u cyklistiky však zůstane.

René Andrle (v bílém) ukončil kariéru, u cyklistiky však zůstane. | foto: Patrik Pátek

Cyklista Andrle dodržel slib, končí kariéru

  • 0
Svůj slib, který dal sobě a svému okolí cyklista René Andrle před začátkem sezony, nyní plní. V posledních sezonách člen hradecké stáje PSK Whirlpool Author a jeden z nejlepších českých borců posledních let končí svoji bohatou kariéru.

S hradeckým klubem se však neloučí, od příštího roku v něm bude působit jako sportovní ředitel. "Jsem rád, že mám takovou příležitost, přestože to pro mě bude trochu taková neznámá," konstatoval čtyřiatřicetiletý Andrle.

Ve své poslední sezoně Andrle vyhrál etapový závod Lidice a získal bronz v časovce na mistrovství republiky. Závěr sezony mu pokazilo zranění ramene po pádu v etapovém závodu v Polsku.

"S poslední sezonou jsem spokojený. Začátek sice nebyl ideální, ale potom se docela dobře rozjela a nějaké výsledky, co jsem si představoval, se mi povedly. Jen je škoda, že po zranění v Polsku už to mělo k ideálu daleko," uvedl litoměřický rodák.

Mistr republiky v závodě s hromadným startem z roku 1995 jezdil společně s Janem Hruškou, který v současnosti žije také v Hradci Králové, několik sezon v elitních španělských stájích ONCE Eroski a posléze Liberty Seguros.

Před třemi roky se ze zahraničí vrátil zpět do královéhradecké stáje. K jeho úspěchům patří třetí místo v prologu Giro d'Italia v roce 2001 a páté místo na mistrovství světa jezdců do 23 let. Startoval na řadě dalších významných cyklistických akcích, například i na olympijských hrách v Sydney v roce 2000.