Vodičková přivedla Phoenix k vítězství

  • 6
New York - Česká basketbalistka Kamila Vodičková měla velký podíl na nočním vítězství Phoenixu nad San Antoniem. Vodičková, která se do dění ve WNBA zapojila později kvůli artroskopické operaci kolena, nastřílela 21 bodů, k tomu přidala čtyři doskoky a stejný počet asistencí. Phoenix vyhrál 76:62.

"Nemyslím si, že už bych měla jisté místo v základní sestavě," citovala zámořská média pivotku, která loni vyhrála WNBA mistrovský titul s týmem Seattle.

Po pozdějším příletu do Ameriky nastoupila za Phoenix teprve potřetí, v prvních dvou utkáních proměnila rovněž z pozice náhradnice jedinou střelu a shodně si připsala dva body.

V úterý však Vodičková s týmem poprvé naplno trénovala a v zápase pak předčila všechny své spoluhráčky. "Pořád si na sebe zvykáme a věřím, že se naše hra bude postupně ještě zlepšovat," dodala Vodičková.

Phoenix zatím za nejlepšími celky soutěže zaostává, v třináctičlenné lize se spolu s Washingtonem dělí o třetí místo od konce.

Výsledky:  Phoenix - San Antonio 76:62, Indiana - Detroit 84:79 po prodl., Seattle - Minnesota 81:86 po prodl., Los Angeles - Houston 83:64.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž