Jana Houdková (21) z Karlových Varů obchází Pavlínu Chocholoušovou z Pardubic.

Jana Houdková (21) z Karlových Varů obchází Pavlínu Chocholoušovou z Pardubic. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Vítězné loučení. Basketbalistky Karlových Varů už vyhlížejí zápasy ve skupině o páté místo

  • 0
Basketbalistky Karlových Varů se základní částí nejvyšší soutěže rozloučily vítězstvím. Na domácí palubovce přehrála Lokomotiva hostující basketbalistky ze Strakonic 66:61 a drží před rozdělením na skupiny šestou příčku v tabulce.

"Už při rozcvičování bylo na hráčkách vidět, že chtějí moc a moc přesvědčit nejen fanoušky, ale také sebe, že tenhle tým ještě může v letošní sezóně bojovat o vyšší příčky. A ono se to povedlo," říká Roman Maleček, manažer karlovarského klubu.

Mimo prvních čtyř minut nepustily domácí hráčky Strakonice do vedení a průběžně si udržovaly šesti až deseti bodové vedení. Přestože hráčky z jihu Čech zejména prostřednictvím zkušené Reisingerové, Johnové a Uhrové kousaly, tentokrát domácí basketbalistky zodpovědně dřely.

"Nebýt opět nic moc velké úspěšnosti střelby a občasných výpadků a chyb, mohlo být vítězství určitě vyšší. Nicméně co je doma, to se počítá," říká Maleček.

Zápasy ve skupině A2 začínají karlovarským basketbalistkám 23. února v Hradci Králové, za další tři dny pokračují v Pardubicích a doma se poprvé ve skupině představí ve středu 2. března v souboji s Valosunem Brno. "Do nadstavbové skupiny A2 můžeme přeci jen vkročit trochu veselejším krokem. Tak ať nám to co nejdéle vydrží," přeje si Maleček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž