Vít Krejčí se chystá na debut za Oklahoma City Blue.

Vít Krejčí se chystá na debut za Oklahoma City Blue. | foto: Twitter OKC Blue

Krejčí má na farmě Oklahoma City velkou roli, pomohl k jednoznačné výhře

  • 7
Vít Krejčí má za sebou vydařenou premiéru v basketbalové G-League, soutěži rezervních týmů NBA. V dresu Oklahoma City Blue odehrál 23 minut, nejvíce z týmu, a k vysoké výhře 118:63 nad Salt Lake City Stars přispěl 10 body, 7 doskoky a 3 asistencemi.

Během prvního pobytu na hřišti byl Krejčí u všech bodů svého týmu, dal trojku a na další dva koše přihrál, další koš a trojku přidal ve třetí čtvrtině. K tomu trefil i dva trestné hody. Patřil mezi sedm domácích hráčů s dvouciferným počtem bodů.

Pro Krejčího, který si v říjnu připsal i dva starty v NBA za Oklahoma City Thunder, to bylo vůbec nejvyšší herní zatížení, které během profesionální kariéry zažil. Dvacet tři minut odehrál dosud jen jednou ve španělské lize v září 2019 v dresu Zaragozy. Celou minulou sezonu pak vynechal kvůli zranění kolena.

„Zahájení sezony s týmem OKC Blue je dalším krokem v návratu Vítka na palubovky po vážném zranění. G-League je ideální soutěž na restart po zranění a zároveň bude pod stálým drobnohledem A-týmu Oklahoma City Thunder,“ řekl Krejčího agent Phillip Parun.

Nejlepšími střelci vítězů byli D. J. Wilson, Paul Watson a Olivier Sarr se 14 body, poražené Stars táhl MaCio Teague se 16 body. V dresu celku ze Salt Lake City prožil svůj profesionální debut Zaire Wade, devatenáctiletý syn Dwyanea Wadea se uvedl 10 body za 22 minut.

Fanoušci na dálku podporují mexické Capitanes:

Úspěšnou premiéru v soutěži zažili Capitanes de Ciudad de México, první mexický účastník, který může být předehrou ke vstupu celku z Mexico City do velké NBA. 

Kapitáni, působící kvůli covidu-19 v texaském Fort Worthu, přehráli Memphis Hustle 95:90. Táhl je zkušený Alfonzo McKinnie, který zapsal 20 bodů a 16 doskoků.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž