Stejní soupeři se utkají v jiném prostředí

Praha - Během víkendového sedmadvacátého kola nadstavby se znovu prohodilo pořadí na čtvrtém, respektive pátém místě ligové tabulky basketbalistů. Díky výhře v pražském derby nad USK, se Sparta posunula za třetí Nymburk, nicméně disponuje stejným počtem bodů jako brněnští Houseři a oba celky dělí jenom skóre. Brňané prohráli v duelu s Opavou a s velkou pravděpodobností se jim Sparta o něco vzdálí i v zítřejším ligovém zápase. Stejně jako ostatní týmy, bude totiž i ona hrát s totožným soupeřem jako v sobotu, mění se pouze pořadatelství. Osmadvacáté kolo zahájí už v 17 hodin zápasy Pardubice - Ústí, Děčín - Brno a Kunín - Nymburk.

Po sobotním duelu s Nymburkem se tentokrát bude muset Kunín, na domácím hřišti, obejít bez velké opory - křídelního hráče Curtise Bobba. Ten si zranil koleno a novojičínští už jsou prakticky bez křídel, což může být velký problém. „Bobb má naštípnutý kolenní kloub a přetržený vnitřní meniskus, do konce sezony bude chybět,“ uvedl sekretář novojičínského klubu Milan Dvořák. Bobb je po Magnuskovi, Nečasovi a Přibylovi další zraněné křídlo.  Porážka od Nymburka je prvním škobrtnutím Kunína v nadstavbě, v letošním ročníku ligy prohráli novojičínští potřetí.
Zajímavá je i situace na dalších místech ligového žebříčku. Jen díky lepšímu skóre je pražská Sparta na čtvrtém místě, jinak stále bojuje o lepší výchozí pozici pro play off s Housery. Elitní skupinu A1 pak uzavírá USK, který však na Spartu a Housery ztrácí pouhé dva body. V A2 si poměrně suverénně vede Brno, naopak minimální rozdíly jsou mezi Ústím a Ostravou a také Děčínem a Pardubicemi. O třídu horší je pak poslední Vyšehrad, který uzavírá ligovou tabulku se třemi výhrami a třiceti body.

Program 28. kola Mattoni NBL:
Středa 27.3.
Skupina A1
17.30 Houseři - Opava
17.30 USK - Sparta
17.00 Kunín - Nymburk
Skupina A2
17.00 Pardubice - Ústí
17.30 Ostrava - Vyšehrad
17.00 Děčín - Brno


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž