Rekordman Jelínek přestupuje do Trigy

  • 4
Brno - Hrající basketbalová legenda se vrací do Brna. Nejlepší střelec v historii nejvyšší české soutěže Josef Jelínek přestupuje z Chomutova do Trigy Brno. "Splnil se mi sen, který jsem si dlouhá léta přál. Mohu opět hrát v Brně ve stejné hale, kde jsem začínal kariéru a kam chodí trénovat i můj syn," řekl Jelínek.

Sedmatřicetiletý hráč se stal v tomto ročníku v dresu sestupujícího Chomutova nejlepším střelcem dlouhodobé části soutěže a ve své kariéře nastřílel rekordních 11.206 bodů.

Vedení Trigy Brno si od něj slibuje zlepšení střelecké produktivity. "Byl jsem vždy útočný typ a nic na tom měnit nebudu. Pouze mi přibývají roky, takže asi nemohu být na hřišti celých čtyřicet minut," dodal Jelínek, který zatím v brněnském klubu podepsal roční smlouvu.

"Pokud se budu držet, tak věřím, že mohu být soupeřům nebezpečný i déle. Zatím si žádnou časovou hranici, kdy chci končit, nedávám," řekl veterán ligových palubovek.

Také klubové vedení počítá s tím, že by mohlo využít Jelínkových služeb delší dobu. "Jak dlouho bude hrát, záleží jen na něm. Určitě nám pomůže, slibujeme si od něj zlepšení střelecké produktivity, s tou jsme v sezoně dost zápolili, neboť nám klasický hráč tohoto typu chyběl," poznamenal manažer Trigy Brno Vlastimil Havlík.

Brňané se pokouší získat i další posily. Do konce týdne se rozhodne o příchodu 207 cm vysokého slovenského pivota Petera Mičudy, který působil v Pezinku, Polsku a poslední sezonu dohrál v Interu Bratislava. "Mičuda dostal ještě nabídku z Řecka a vzal si týden na rozmyšlenou," upřesnil Havlík.

'Posílilo' se také vedení klubu, jeho prezidentem se stal senátor Tomáš Julínek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž