Michaela Hartigová se v dresu Hradce. Teď se už připravuje s reprezentací na ME.

Michaela Hartigová se v dresu Hradce. Teď se už připravuje s reprezentací na ME. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Na reprezentaci jsem si v tomhle období zvykla, říká Hartigová

  • 0
Loni se Michala Hartigová do kádru pro později tak úspěšné mistrovství světa nevešla, ačkoliv absolvovala řadu soustředění. Její jméno v týmu pro vrcholnou událost roku chybělo po dlouhých letech.

Ale že by kvůli tomu váhala s účastí na přípravě pro letošní mistrovství Evropy, hráčka Sokola Hradec Králové vůbec nepřipouští.

"Člověka samozřejmě zamrzí, že o něco takového přijde, ale to je sport, ostatní hráčky byly lepší," přijímá i po několika měsících tehdejší vyřazení z týmu.

Sedmadvacetiletá hráčka, jež nedávno skončenou sezonu odehrála v Hradci Králové, se v pondělí společně s dalšími patnácti nominovanými hráčkami v Lázních Bělohradě pustila do tréninku. Po předcházejícím letech strávených s basketbalem to už bere jako tradiční program.

"Už to takhle u mě nějaký rok funguje, v tomto období vždycky jezdím na reprezentaci a asi by mi i něco chybělo, kdybych měla volno," říkala včera s úsměvem po poměrně náročném tréninku, který se trochu vymykal představám o lázeňské rehabilitaci, "letos je šampionát přece jen dřív, potřebujeme se také dřív dostat do kondice."

Stejně jako před rokem se ne všechny hráčky, jež nyní s reprezentací trénují, nakonec na evropský šampionát do Polska podívají.

Z osmnáctky nominovaných jich šest nepojede. Dopadnou podobně jako loni Hartigová. "Nemá cenu ale o tom přemýšlet, teď je příprava a pak se uvidí," neláme si hráčka hlavu s tím, zda si na mistrovství Evropy zahraje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž