Modr ví, jak postupovat do první ligy

  • 2
Kolín - Tohle by mohl být návod pro adepty na postup do basketbalové ligy: zařaďte do svého kádru Miroslav Modra. Předloni přišel do Sadské a dostal se s ní do nejvyšší soutěže. Letos se přestěhoval o pár kilometrů dál do Kolína a v úterý mohl slavit stejný úspěch.

"Pokaždé je to zážitek, který člověka obohatí," řekl těsně po vyhrané bitvě s Opavou Miroslav Modr. Přitom basketbal už pro něj není prioritou.

Bohatou profesionální kariéru má za sebou, přednost dává civilnímu zaměstnání. Sportu se věnuje až po pracovní době, ve volném čase.

"Zastávám pozici kontrolora ve velkém pražském autobazaru," prozradilo 35leté křídlo. "Proto teď nedokážu říct, zda si ještě první ligu za Kolín zahraju. Přece jen, mám už své roky."

Než se dostal do středočeských klubů, prošel v lize Děčínem, Mlékárnou Kunín a Ústím nad Labem. Po postupu Sadské do nejvyšší soutěže byl v předsezonních materiálech označen jako jedna ze tří největších hvězd týmu. Sadská se pak v lize potácela. Čeká teď totéž Kolín?

"Nemuselo by," myslí si Modr. "Samozřejmě, je tu plno práce. Kádr se musí posílit. Pak by to mohlo vyjít na střed ligy." Ve finálové sérii o postup se Kolín vypořádal s Opavou, nedávného mistra porazil 3:2 na zápasy.

"Za stavu 1:1 jsme museli vyhrát u nich. Nebylo nám dobře," líčil Modr. "Tady doma už nás diváci k potvrzení úspěchu dotlačili."

Ve vyprodané kolínské hale byla atmosféra, jakou město dávno nezažilo na žádném sportovišti. Na druhou stranu se naplno odhalilo, že zastaralá tělocvična pro ligu nevyhovuje. "Musejí se udělat úpravy. Snad to bude stačit na nějakou výjimku."

Basketbalový křídelník Miroslav Modr nepřistoupil v Ústí nad Labem na horší podmínky smlouvy a končí tam. Nabídky má ze tří klubů druhé české ligy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž