Kunín zřejmě zůstane bez medaile

B r n o - Sice méně jednoznačně než v pátek, ale také druhé utkání o třetí místo v lize basketbalistů vyhrál domácí tým BVV Brno81:73 (36:41) a zdá se, že obhájce mistrovského titulu Mlékárna Kunín se třemi zahraničními hráči, dvěma českými reprezentanty a slovenským trenérem Jurajem Žuffou letos zůstane bez medaile. Už ve čtvrtek totiž Brňané případným třetím vítězstvím mohou sérii ukončit a pak by si basketbalisté obou družstev mohli užívat konce soutěžní sezony.

"Chtěli jsme tentokrát Brno víc potrápit a skutečně v naší hře bylo méně hluchých míst než v pátek," vrátil se ke druhé prohře svého mužstva hostující kouč Žuffa. Hosté dlouho vedli, vše se ovšem zlomilo v poslední desetiminutovce. Ještě sto sekund před koncem sice náskok Brna činil jen tři body 73:70, ovšem kunínské kouskování hry častými fauly
hrálo domácím do not. Proměňovali trestné hody a utkání dotáhli do konce bez větších nervů.

"Udělali jsme dnes mnoho školáckých chyb, některým hráčům chybělo nasazení," zhodnotil bez velkého nadšení výhru svého celku domácí kouč Miroslav Pospíšil a pochválil jen autora dvaadvaceti bodů Kočvaru a Beneše s Nečasem.

"Do poločasu jsme měli vést aspoň o deset bodů, jenomže se nám nedařilo v koncovce," poznamenal k vývoji střetnutí Žuffa. Je už definitivní, že i zbývající zápasy budou kvůli zavřené novojičínské hale po inzultaci rozhodčího Galajdy v semifinále soutěže odehrány v Brně. Třetí je na pořadu ve čtvrtek, čtvrtý pak v neděli.

Výsledek - o třetí místo:
BVV Brno - Mlékárna Kunín 81:73 (36:41)
Nejvíce bodů: Kočvara 22, Nečas 17, Beneš 16 - Stewart 21, Jelínek 13, Panáček 11. Rozhodčí: Volejník, Macela. Fauly: 18:25.
Trestné hody: 30/21 - 23/13. Trojky: 6:4. Diváci: 350.
Stav série: 2:0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž