Diskuze

Vzdor ani rekord konec neodvrátily. Češi na EuroBasketu padli s řeckým gigantem

Čtvrtý tým skupiny D proti nejlepšímu ze skupiny C. V posledním osmifinále EuroBasketu mělo jít o poměrně jasnou záležitost. Čeští basketbalisté však po přesunu z Prahy do Berlína odmítli akceptovat roli outsidera a vzdorovali, před závěrečnou čtvrtinou dokonce vedli. Nakonec se ale přeci jenom z postupu do čtvrtfinále po vítězství 94:88 radují Řekové vedení hvězdným Janisem Adetokunbem, jenž zaznamenal 27 bodů. Nejlepším českým střelcem byl s 21 body Jan Veselý. Tomáš Satoranský sedmnácti asistencemi překonal vlastní rekord evropských šampionátů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Hlavně buďme rádi, že všechny zápasy čtvrtfinále budou na ČT.

Řecko- Německo bude řežba a neodvažuji se tipovat vítěze.

Finsko - Španělsko bude hodně zajímavé, ale věřím více Španělsku. Mají velkou rotaci a výborně brání. Mají mladý tým a Markanena si pohlídají.

Slovinsko- Polsko- jasná záležitost. No a asi ani Itálie na Francií nebude stačit. I když...

0 0
možnosti
LV

L30u15d19ě20k 70V40i90n43č

12. 9. 2022 8:11

Od ryzich laiku vcetne Mahovskeho necekam jine ohlasy nez rozhodci a podobne,

Klic z vyrovnaneho utkani nalezl trener soupere. Nasi se bohuzel velmi orthodoxne drzeli "planu". V polocasovem rozhovoru to Veselka potvrdil. Rekove na zacatku 4Q snizili sestavu, bohuzel na to zadna reakce z nasi strany neprisla resp. prisla zvysenim nasi sestavy v podobe stridani Balvina za Krize. Koho z tech nizsich mel OB (u)branit? To souperi umoznilo zlepsit defenzivu, zrychlit tranzici a celkove celou hru a konecne dostat JA do nizsiho postaveni a zapojit ho do hry tim, ze mel nebo dostaval mic do pohybu. Obranu a tranzici zlepsili (zrychlili) natolik, ze tam nase borce "utavili". Po trech dnech odpocinku nas dostat mmj na fyzicku je dost zarazejici pri ne az tak zuzene rotaci.

Antonine, topici elektrarensky, do kotle priloz, alespon vodorovnou carkou. ;-D

0 0
možnosti
AM

Měl bys to vzít místo Ginsburga, odborníku ;-(.

Rozhodčí Janisovi nepískli nic, v NBA z něj nejsou připodělaní, měl by minimálně 2 průrazy.

Chyba byla u Ginsburga na začátku 4Q, kdy tam nechal 2 pětku dost dlouho.

Chyba byla i u Satyho, že byl v útoku pasivní, přecházel volné pozice a cpal se pod koš, což byly alespoň 3 zbytečné ztráty.

1 0
možnosti
PH

Poslední dva zápasy šampionátu jsme hráli dobře, ale to je bohužel málo.

Nenapodobili jsme Itálii, která taky skončila čtvrtá ve skupině.

I Litva, která byla čtvrtá ve skupině sahala po postupu.

Na druhou stranu, i kdybychom vyhráli, tak ve čtvrtfinále s Německem by to byla konečná.

A i kdybychom ve skupině hráli lépe, tak bychom ve čtvrtfinále vypadli se Slovinskem.

Všechna osmifinále kromě zápasu Slovinsko- Belgie byla vyrovnaná.

Reálně nepatříme ani do TOP 10, konkurence je obrovská.

Ostatní týmy mají spousty mladých nových hráčů a u nás to bohužel chybí a není silná lavička a ve čtvrté čtvrtině se toto projevuje.

Buďme rádi, že jsme si užili MS. To byl opravdu historický úspěch. Zrovna tak i postup na olympiádu.

Teď dlouho nebude nic. MS už je odpískané a tím pádem i příští olympiáda bude bez nás. A další akce se už musí předvést nová generace.

2 3
možnosti
LV

L87u62d15ě43k 91V81i66n60č

12. 9. 2022 7:33

Porad nevim kdo a proc by se mel loucit s repre.

3 0
možnosti
MB

Hráli skvěle, ale nestačilo to. Byl to vyrovnaný zápas ...

3 0
možnosti
DZ

Bohuzel rozhodly uz mizerne vysledky ve skupine a horsi vychozi pozice ze skupiny. Vcera kluci bojovali cely zapas.

4 0
možnosti
RB

Kolik těch gigantů na tomhle EB vlastně bylo ?

1 0
možnosti
Foto

Gigant s polovicí medailí oproti našim? Kdybychom hráli s Jugoškou nebo USA. Tak prosím, to jsou/byli giganti basketbalu. Ale Řecko?...

1 7
možnosti
MM

Śkoda. Náš nej basket, teď nás čekají horší časy. A pro Jirku Stehlíka, co tu mele pořád něco dokola o Krejčím - je to mladej kluk, 21 let, v NBA si zahrál 30 zápasů, protože Oklahoma měla hodně zraněných a sezónu odpískala už na začátku. Vůbec se nemůže srovnávat s top hráči euroligy. v budoucnu bude opora, ale ME, kde chcete uspět, není turnaj, kde by se měl rozehrávat.

6 1
možnosti
JP

Pokud někdo odehraje v NBA byť jen 30 zápasů, tak už něco musí umět. V NBA se nehraje za odměnu resp. za zásluhy. Asi nikdo nepočítal s tím, že by Krejčí měl být hlavní tahoun, ale měl dostat větší prostor a minimálně tím snížit zátěž ostatních. Podle toho, co odehrál, určitě nebyl na palubovce jen do počtu.

0 0
možnosti

Celkem pěkný basket. Ale už na začátku eurobasketu jsem predikoval konec v základní skupině, bohužel. Ale žádná ostuda to určitě nebyla, za mě dobré. :-)R^

1 1
možnosti
OF

Ale no tak, na postup ze skupiny to bylo už před začátkem... reálně tak 70% na postup...

1 0
možnosti
OF

Nechápu ten pláč na rozhodčí. V poslední čtvrtině se ukázalo, že Řekové mají mnohem silnější lavičku a díky tomu ušetřili v těch prvních třech hromadu sil. A to pak rozhodlo. Od našich sympatický výkon, o to víc mrzí, že se dalo vyhrát. Proč nedostal pořádnou šanci Krejčí, nechápu, ale v tréninkách jsem ho neviděl, takže těžko říct, v čem byl problém.

6 1
možnosti
Foto

Tak ja se nedivim. Sporny rozhodnuti z 90% proti nam.. Posledni ctvrtinu i kdyz nam to neslo, tak z tech najezdu byli tri fauly a nepisklo se nic na druhe strane se pisklo vse v pulce ctvrte jsme meli 5 chyb a oni jednu.. Prorazeni Prakundy rpzhodci videt nechtel, a naopak Vesely mel 2 fauly uplne vymysleny.. Nekdo to tu napsal spravne 500 ceskych fanousku a nebo MVP a 10000

3 4
možnosti