Michaela Bělohoubková (v bílém) z Pardubic proti přesile USK Praha. Zprava:

Michaela Bělohoubková (v bílém) z Pardubic proti přesile USK Praha. Zprava: Ilona Burgrová, Eva Vítečková, Anna Montaňanová. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Duel mistra s předposledním? Chvílemi přehecované, přiznává Kramperová

  • 0
Souboj obra s trpaslíkem byl k vidění v neděli večer ve sportovní hale Dašická. Zápas 14. kola Excelsior ŽBL svedl domácí Studánku a lídra soutěže USK Praha. Euroligové Pražanky vyhrály dle předpokladů o "parník" 118:58.

V tomto střetnutí nešlo ani tolik o výhru, protože o vítězi bylo už před zápasem jasno, ale o přístupu domácích hráček k této "mission impossible".

"Soupeř byl neoddiskutovatelně lepší. Jsem spokojen s nasazením i výkonem, s diváckou návštěvou a rád, že diváci stále chodí. Naše maximum bylo někde okolo 60:90, ale v obraně jsme občas haprovali," řekl k zápasu pardubický trenér Roman Chocholouš.

Diváci vytvořili skvělou atmosféru a hnali hráčky Studánky do boje o každý míč, až si musel trenér vzít oddechový čas a krotit své svěřenkyně. "Byla výborná atmosféra. Chvílemi to bylo až moc přehecované," přiznává nejzkušenější pardubická hráčka Kramperová.

Domácí manažer Aleš Černohorský hodnotil duel i přes prohru pozitivně: "Mrzí mě porážky v zápasech, ve kterých máme na vítězství a o šanci se připravíme vlastními chybami nebo nedostatečným nasazením. Prohra o šedesát je sice vysoká, ale asi odpovídá realitě. Holky to nezabalily, bojovaly a odnesly si cenné zkušenosti."

Na pardubický tým čekají před svátky ještě dva důležité zápasy. V neděli 18. prosince v Mladé Boleslavi s místní Slovankou a o dva dny později doma s Hradcem Králové.

"Hradec dokázal ubránit Slovanku na 42 bodech. Podívám se na video a půjdeme podle receptu Hradce. A v zápase s Hradcem Králové, tam je o motivaci postaráno. Je to přeci derby," dodal kouč Chocholouš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž