Americký rozehrávač Mike Taylor n Nymburce skončil.

Americký rozehrávač Mike Taylor n Nymburce skončil. | foto: ČTK

Taylor už na Eurocup neodletěl, v Nymburce ho nahradí Efevberha

  • 1
Bilbao (Od našeho zpravodaje) - Už bez showmana s bílými sluchátky věčně přilepenými na uších přiletěli basketbalisté Nymburka do Bilbaa, kde je čeká první zápas osmifinálové skupiny Eurocupu.

Věčně rozesmátý Američan Mike Taylor se ještě ráno před odletem přišel rozloučit k autobusu, ačkoliv bylo teprve půl čtvrté a v nymburském sportovním centru svítila do tmy pouze nasvícená recepce.

Taylor se v týmu českého mistra možná trochu nečekaně dohodl na ukončení kontraktu a ve středu odletí zpět do vlasti. "Měl výkyvy v kvalitě výkonů, jednou byl výborný, podruhé špatný. Ne pokaždé se na něj dalo spolehnout," vysvětlil nymburský kouč Ronen Ginzburg. "Trošku u něj chyběla i větší výška."

Novým hráčem je naopak americký basketbalový cestovatel Michael Efevberha, jenž má i nigerijské občanství. Klasický střílející rozehrávač přichází z ruského Vladivostoku. Má bohaté zkušenosti z působení v klubech na několika kontinentech. Hrál ve Švýcarsku, Francii, Novém Zélandu či Dominikánské republice, působil i v nižších zámořských soutěžích.

Osmadvacetiletý hráč přichází do Nymburka na měsíční try-out a nyní v Bilbau ještě nenastoupí. "Cítím z něj potenciál, ale potřebujeme ho vidět, zjistit, jak pracuje," řekl o nové posile Ginzburg.

Taylor je letos už čtvrtým cizincem, jenž opouští kádr Středočechů během rozehrané sezony. Z různých důvodů zmizeli z kádru i Američané Coleman s Abramsem a Řek Tapoutos. "Ve výběru cizinců jsme letos bohužel neměli štěstí, nezvolili jsme optimálně," přiznal nymburský manažer Ondřej Šimeček. "Někdy se stává, že hráč nezopakuje výkony ze sezony, v níž jsme ho skautovali, a ne zcela se ztotožní s naším systémem hry."

Pokud se Efevberha na měsíční zkoušce v klubu osvědčí, nebude už Nymburk dál hledat žádnou další posilu. "Počet dvanácti hráčů je dostačující," uvedl Šimeček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž