Demarius Bolds z Kolína doskočil míč před Petrem Bohačíkem z Pardubic.

Demarius Bolds z Kolína doskočil míč před Petrem Bohačíkem z Pardubic. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Kolín je mužstvo, které se nevzdává, ví pardubický Bohačík

  • 0
Jako první se v zápase Pardubic s Kolínem dostal do dvouciferných čísel Petr Bohačík, který svým jedenáctým bodem uzavíral první desetiminutovku a stav 25:18 pro domácí. Zápas nakonec zakončil s bilancí 15 bodů. Šestibodovou porážku včak neodvrátil.

"Pro nás to byl hloupý zápas. My jsme byli plus šestnáct a poté měli úsek čtyř ztracených míčů. Ty ztráty nezpůsobila extra dobrá obrana Kolína, ale naše laxní přihrávky. Dali osm bodů zadarmo a najednou to pro ně bylo hned hratelnější. Navíc Kolín je mužstvo, které se nevzdává," řekl

Co tedy rozhodlo?
Vystřelili jsme 27 trojkových pokusů a dali jich jenom šest. Kolín to schválně zahušťoval a tím, že my měli tu úspěšnost nic moc, tak jim to i vycházelo. Chyběl mi tam hlad po útočném doskoku, rvali se tam jeden dva hráči a ten perimetr na to jen koukal. Proti tomuto stylu kolínské obrany nesmí akce skončit tím, že balon opustí ruku a buď koš padne, nebo ne. Musíme jít tvrdě pro doskok a vytvořit si další střeleckou příležitost.

Jak vás ovlivnilo zranění Coreyho Muirheada?
Já jsem na to ani moc nemyslel. Je fakt, že v té době se to lámalo. Měli jsme nějaké ztráty a právě i Corey se při té jedné ztrátě zranil, což je dost smolné. Je to kvalitní hráč a určitě nám chyběl.

Ve druhé půli vám právě tříbodová střelba odešla. Několikrát střela vůbec netrefila koš...

Psychické rozpoložení není ideální, když se dvakrát nebo třikrát netrefíte, ale na to je jediný recept, střílet dál a případně jít po tom míči a ještě se poprat o další střelu.

Jak moc vám porážka komplikuje plány na umístění?
Skupina je strašně vyrovnaná. Čeká nás teď Nymburk, pak jedeme do Děčína a nevidím důvod, proč bychom tam nemohli vyhrát. Už se nám to v sezoně jednou podařilo. Rozpoložení týmu sice teď není úplně ideální, ale když srovnám dnešní zápas s tím v Kolíně, tak to byly nebe a dudy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž