Zeleninové kari
Na přípravu dobrého kari nepotřebujete maso.
Postup
- Dýni rozkrojíme, lžící vydlabeme střed se semeny. Pak dýni nakrájíme na kousky, rozložíme je na plech. Cizrnu slijeme, propláchneme a přidáme k dýni na plech. Vše osolíme, pokapeme medem a olejem a promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Mangold opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme kari pastu a restujeme asi 2 minuty. Pak do pánve vlijeme mléko, přidáme rajčata, cukr a trochu vody. Přivedeme k varu, pak vložíme do pánve i batáty, mangold, kafírové listy a vaříme 15 minut.
- Nakonec vmícháme do pánve pečenou dýni s cizrnou a vaříme, dokud vše nezměkne. Podáváme dozdobené kokosovými lupínky a dochucené limetou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
821 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3435 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
77,1 g
88 %
77 %
-
Vláknina
41,7 g
139 %
139 %
-
Bílkoviny
28,3 g
45 %
42 %
-
Tuky
37,4 g
58 %
53 %
-
nasycené
15,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...