Zeleninové kari

Na přípravu dobrého kari nepotřebujete maso.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Dýni rozkrojíme, lžící vydlabeme střed se semeny. Pak dýni nakrájíme na kousky, rozložíme je na plech. Cizrnu slijeme, propláchneme a přidáme k dýni na plech. Vše osolíme, pokapeme medem a olejem a promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Mangold opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme kari pastu a restujeme asi 2 minuty. Pak do pánve vlijeme mléko, přidáme rajčata, cukr a trochu vody. Přivedeme k varu, pak vložíme do pánve i batáty, mangold, kafírové listy a vaříme 15 minut.
  4. Nakonec vmícháme do pánve pečenou dýni s cizrnou a vaříme, dokud vše nezměkne. Podáváme dozdobené kokosovými lupínky a dochucené limetou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    821 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3435 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    77,1 g

    88 %

    77 %

  • Vláknina

    41,7 g

    139 %

    139 %

  • Bílkoviny

    28,3 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    15,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.