Ratatouille

Tradiční francouzský pokrm v netradičním podaní.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčátka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.
  3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.
  4. Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    66 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    274 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    9,7 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.