Ratatouille
Tradiční francouzský pokrm v netradičním podaní.
Postup
- Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčátka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.
- Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.
- Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.
- Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
66 KCal
3 %
3 %
-
Energie
274 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
9,7 g
11 %
10 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
3,1 g
5 %
5 %
-
Tuky
0,5 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...