Pomerančový pohár
K létu patří i osvěžující alkoholické drinky.
Postup
- Želatinu namočíme do vlažné vody, necháme nabobtnat a vymačkáme. Ohřejeme asi 5 lžic pomerančové šťávy (nevaříme!) a želatinu v ní rozpustíme. Dvě třetiny rozpuštěné želatiny vmícháme do zbylé pomerančové šťávy a zbytek do šťávy z červených pomerančů, kterou můžeme ještě lehce přibarvit.
- Do vyšších sklenic nejprve rozdělíme 2/3 žluté šťávy s želatinou. Necháme ztuhnout a pak opatrně zalijeme červenou šťávou. Po opětném ztuhnutí přelijeme zbylou světlou šťávou.
- Žloutky šleháme nad párou a přitom postupně přidáváme bílé víno a cukr. Vinnou pěnu rozdělíme na ztuhlé želé, okraj sklenic ozdobíme dílkem pomeranče a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
256 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1070 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
34,8 g
40 %
35 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
23,1 g
37 %
34 %
-
Tuky
1,0 g
2 %
1 %
-
nasycené
0,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vodka Daisy
Připijte si na nový rok tímto luxusním drinkem.
Shirley Temple
Na silvestrovské party nesmí chybět alkoholické drinky.