Krůtí polévka na thajský způsob
Nejíte na Vánoce klasickou rybí polévku? Uvařte si vývar podle našeho receptu.
Postup
- Kosti v hrnci zalijeme vodou, aby byly potopené, přidáme oloupaný zázvor, badyán, sójovou a rybí omáčku a na mírném ohni táhneme pod bodem varu celou noc, pravidelně kontrolujeme. Vývar scedíme.
- Ve vývaru na mírném ohni povaříme cca 20 minut maso a pak ho vyndáme. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a hráškové lusky rozpůlíme.
- Mrkev vložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut. Před koncem vaření přidáme hrášek a polévku stáhneme z ohně. Nudle mezitím připravíme podle návodu na obalu.
- Polévku před podáváním doladíme rybí a sójovou omáčkou, případně lehce dosolíme. Do polévky vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme nudle, koriandr a chilli papričku nakrájenou na kolečka.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
632 KCal
29 %
26 %
-
Energie
2643 KJ
29 %
26 %
-
Sacharidy
36,5 g
41 %
36 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
70,8 g
112 %
104 %
-
Tuky
22,3 g
34 %
32 %
-
nasycené
5,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA