Falafel s omáčkou tahini
Falafel je plný zdravé cirzny.
Vaření 80 min
bez doby namáčení
Postup
- Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pak ji přecedíme a rozmixujeme. Cibule a česnek oloupeme, chilli papričky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky.
- Vše přendáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželku a římský kmín a rozmixujeme.
- Rozmixovanou zeleninu přidáme k cizrně společně s koriandrem, kypřicím práškem a špetkou soli. Dochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
- Z cizrnové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Osmažíme je v dostatečném množství olivového oleje. Hotové kuličky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je teplé i studené s omáčkou tahini, kterou připravíme promícháním sezamové pasty s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a smetanou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
444 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1858 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
32,3 g
37 %
32 %
-
Vláknina
29,7 g
99 %
99 %
-
Bílkoviny
21,8 g
35 %
32 %
-
Tuky
20,8 g
32 %
30 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...