Falafel s omáčkou tahini

Falafel je plný zdravé cirzny.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka tahini:

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pak ji přecedíme a rozmixujeme. Cibule a česnek oloupeme, chilli papričky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky.
  2. Vše přendáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželku a římský kmín a rozmixujeme.
  3. Rozmixovanou zeleninu přidáme k cizrně společně s koriandrem, kypřicím práškem a špetkou soli. Dochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
  4. Z cizrnové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Osmažíme je v dostatečném množství olivového oleje. Hotové kuličky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je teplé i studené s omáčkou tahini, kterou připravíme promícháním sezamové pasty s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a smetanou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    444 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1858 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    32,3 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    29,7 g

    99 %

    99 %

  • Bílkoviny

    21,8 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.