Balkánský salát
Kdo by neznal oblíbený šopák plný zeleniny a slaného sýra.
Postup
- Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky. Rajčata omyjeme, okurku a cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na stejně velké kousky.
- Lístečky bazalky a kapary nasekáme nadrobno.
- Všechnu zeleninu vložíme do mísy. Přidáme bazalku, kapary a olivy. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, lehce osolíme a opepříme a promícháme. Salát uložíme do lednice.
- Balkánský sýr nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Vychlazený salát rozdělíme do misek, doplníme sýrem a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
209 KCal
10 %
9 %
-
Energie
876 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
12,5 g
14 %
13 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
10,2 g
16 %
15 %
-
Tuky
13,0 g
20 %
19 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA