Dopravní nehoda dvou osobních automobilů se sanitkou uzavřela silnici I/7 u...

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů se sanitkou uzavřela silnici I/7 u Hořešoviček na Kladensku. (7. března 2019) | foto: Jaromír Petrpro iDNES.cz

Na Kladensku se srazila sanitka s autem, pro řidičku letěl vrtulník

  • 5
Dvě osobní auta a jedna sanitka bouraly před polednem na silnici číslo 7 u obce Hořešovičky na Kladensku. Pro pacienta ze sanitky musel dorazit jiný vůz, pro těžce zraněnou ženu z osobního auta letěl vrtulník. Do nemocnice záchranáři převezli preventivně také jedno dítě.

Při dopravní nehodě se srazilo osobní auto jedoucí ve směru do Loun s protijedoucí sanitkou. V osobním autě seděla šestadvacetiletá řidička a dítě.

„Vlivem nárazu těchto dvou vozidel došlo ještě ke střetu s jedním osobním vozidlem a k poškození nákladního vozidla. V těchto dvou vozidlech nedošlo k žádnému zranění osob. Celkem vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,“ informovala kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

„Sanitka byla ústecké záchranné služby a převážela pacienta do pražské nemocnice. Toho jsme převzali a do nemocnice ho převezli. Naši záchranáři ještě ošetřili vážně zraněnou ženu, kterou letecky přepravili do střešovické nemocnice,“ informovala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová s tím, že do motolské nemocnice ještě odvezli na dovyšetření dítě. 

Podle Šteinerové nezjistili ani u řidičky osobního auta, ani u řidiče sanitky přítomnost alkoholu v dechu. 

Policie v rámci šetření v místě omezila provoz a dopravu řídila kyvadlově. Co bylo přesnou příčinou nehody, je v šetření.

h

h

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz