V centru Prahy zasahovali hasiči u požáru v podkrovním bytě (4. února 2018).

V centru Prahy zasahovali hasiči u požáru v podkrovním bytě (4. února 2018). | foto: Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Hasiči bojovali s požárem bytu v centru Prahy. Škoda je půl milionu

  • 0
Požár digestoře v podkrovním bytě v centru Prahy zaměstnal v neděli odpoledne hasiče. Oheň se postupně rozšířil i na střechu. Vyšetřovatel odhadl škodu na půl milionu korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

„V neděli od 12:22 hodin zasahovaly jednotky z centrální, holešovické, krčské a petřinské stanice u požáru digestoře v podkrovním bytě obytného domu v ulici Školská v Praze 2,“ řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Postupně se plameny rozšířily do do izolace střechy a částečně i na střešní konstrukci. Hasiči tak museli rozebrat část střechy na přibližné ploše pět krát pět metrů. Skrytá ohniska vyhledávali pomocí termokamery. 

„Na lokalizaci požáru hasiči použili 2 C proudy a speciální zařízení COBRA. Část hasebního zásahu byla vedena pomocí výškové techniky z ulice Žitná, kde byl blokován provoz,“ popsal Kavka.

Tři minuty před 14 hodinou hasiči požár lokalizovali a dohašovali ohořelé části střechy. Podle vyšetřovatele, který odhadl škodu na půl milionu korun, byla příčinou požáru technická závada elektroinstalace. Kvůli požáru hasiči nikoho nemuseli evakuovat.