Řidič v protisměru zavinil na D7 střet šesti aut, sám zemřel. Jiný jel po D8

  • 189
Dálnici D7 uzavřela v neděli večer na 12. kilometru ve směru na Slaný hromadná nehoda šesti aut. Zavinil ji řidič jedoucí v protisměru, po střetu s dodávkou zemřel. Řidič dodávky utrpěl těžká zranění. Auto v protisměru poté v noci uzavřelo i dálnici D8.

Policie obdržela podle policejní mluvčí Michaely Richterové před 21:15 na tísňovou linku nejdříve oznámení, že na dálnici jede auto v protisměru.

„Minutu nato došlo k dopravní nehodě šesti vozidel. Řidič, co jel v protisměru, na místě zemřel,“ řekla Richterová.

Těžce zraněného řidiče dodávky přepravil vrtulník do nemocnice v Motole.

Dálnice byla po dobu zásahu vrtulníku asi 30 minut uzavřena v obou směrech, provoz na Prahu byl po odletu vrtulníku opět plně obnoven.

Okolo půl jedné v noci policisté obnovili provoz i ve směru na Slaný.

Jen o pár hodin později řešili středočeští policisté další vozidlo v protisměru, tentokrát na dálnici D8.

„Hlídka dálničních policistů zastavila zhruba na pětatřicátém kilometru dvaasedmdesátiletého řidiče. Podrobila ho dechové zkoušce, ta byla negativní,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Než však stihli policisté zasáhnout, naboural kvůli autu v protisměru do svodidel další vůz. Nehoda se obešla bez zranění. Jak se důchodce do protisměru dostal, policisté vyšetřují. Za obecné ohrožení mu hrozí až pět let vězení.

Nehoda na dálnici D7

Nehoda na dálnici D7

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,