Zloděj v pražském nákupním centru pobodal člena ostrahy. Policie ho zadržela

  • 29
Pobodáním muže z ostrahy jednoho z obchodů v nákupním centru v Praze 10 skončil konflikt s údajným zlodějem. Po podezřelém muži policie pátrala a úspěšně ho zadržela. Napadeného převezli záchranáři se středně závažnými zraněními do nemocnice. S 36letým pachatelem policie zahájila trestní stíhání, hrozí mu až 12 let vězení. Zároveň zveřejnila záběry z jeho zadržení.

Incident v obchodním centru Cíl v Topolové ulici se stal ve středu kolem 13:30. Podle fotografií z místa podezřelý útočil na ochranku obchodu s drogerií, poté z místa utekl.

„Po pachateli pátráme,“ dodal tehdy mluvčí pražské policie Jan Daněk. V pátek se jej kriminalistům podařilo dopadnout.

„Vyjížděli jsme k napadenému muži ve věku přibližně 45 let, utrpěl bodná zranění,“ popsala zásah jednotky záchranářů v obchodním centru mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Záchranáři a lékař muže ošetřili a převezli k další péči do nemocnice. Po celou dobu byl při vědomí a mimo ohrožení života.

Podle informací, které policie v pátek zveřejnila, je pachatelem muž ve věku 36 let.

Během pátečního odpoledne policie informovala na platformě X, že se hledaného muže podařilo zadržet. „Podezřelého muže si na Průběžné ulici všimli policisté z místního oddělení Strašnice. Ten před nimi začal utíkat, ale kolegové ho doběhli a zadrželi. U něj pak našli teleskopický obušek a nůž. Následně muže předali kriminalistům z oddělení vražd, kteří případ řeší,“ uvedli policisté.

22. listopadu 2023

„Kriminalisté z oddělení vražd pražské policie zahájili s šestatřicetiletým recidivistou, který má v rejstříku trestů 20 záznamů, trestní stíhání pro trestný čin vydírání a krádež,“ oznámili policisté v úterý s tím, že při odsouzení muži hrozí až 12 let vezení. Podali také návrh na vzetí do vazby.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz