Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 27. 2. 2012 6:00

Oscar 2012

Los Angeles (26. února 2012)

01:58
  • Viola Davisová z Černobílého světa a její manžel Julius Tennon. Hlavní hrdinka...

    Viola Davisová z Černobílého světa a její manžel Julius Tennon. Hlavní hrdinka soutěžila o zlatou sošku za nejlepší herečku v hlavní roli. / Autor: Reuters

01:56
Petr Kořínek
Penélope Cruzová. Z arizonské pěnice Jackie Kennedyová? A kde je ta rozpuštěná černá hříva? Zdá se, že ji v mikádu zatuhlo tužidlo.
01:55
Hned po Jennifer Lopez odpovídal na všetečné otázky Nick Nolte. Doufá, že promění svou nominaci za film Warrior.
01:53
Petr Kořínek
Majitelka nejdiskutovnějšího pozadí Hollywoodu Jennifer Lopezová dává interview moderátorům. Přišla v šatech připomínajících lasturu.
01:51
Sacha Baron Cohen mimo jiné držel zlatou urnu s portrétem zesnulého korejského diktátora Kim Čong-ila. Cohen podotkl, že ještě donedávna neomezenému vládci KLDR plní celoživotní přání podívat se na předávání Oscarů a že jeho popel hodlá rozprášit na poprsí herečky Halle Berryové. Záhy ale obsah urny "omylem" vyklopil na konsternovaného Seacresta a byl vytlačen ochrankou opodál.
01:51
"Smrt Západu," řekl Sacha Baron Cohen v pompézní uniformě, doprovázený sličnou ženou rovněž ve stejnokroji, moderátorovi Ryanu Seacrestovi. "Mám na sobě oblečení od Johna Galliana, ponožky jsou ale ze supermarketu. Saddám Husajn říkával, že ponožky jsou ponožky, za ty člověk nemusí utrácet," pokračoval.
01:48
  • Sacha Baron Cohen přišel do Hollywood and Highland Center v uniformě...

    Sacha Baron Cohen přišel do Hollywood and Highland Center v uniformě blízkovýchodního diktátora Shabazze Aladeena. Vyvrcholily tak několikadenní tahanice o to, jestli smí populární komik v převleku své poslední filmové postavy dorazit. Bez incidentu se ale návštěva neobešla. Problémy způsobila zlatá urna s portrétem zesnulého korejského diktátora Kim Čong-ila. Britský šprýmař ale záhy její obsah "omylem" vyklopil na jednoho z hostů a byl vytlačen ochrankou opodál. / Autor: AP

01:47
Petr Kořínek
Michelle Williamsová, filmová Marilyn Monroe, vypadá jako Maková panenka. Modní fízlové pláčou nad růžovou kabelkou.
01:46
Na nachový tepich dorazil hlavní protagonista královského reggae Jean Dujardin (Umělec). "Nejsem hvězda," řekla hvězda s úžasným francouzským přízvukem.
01:45
Moderátorská trojice Baldýnský - Fuka - Michailidis má pro letošní ročník módní policie monotematickou hlášku: každá žena vypadá jako přesýpací hodiny. Tímto pány zdravíme do pražského studia.
01:42
Petr Kořínek
Manželka Colina Firtha vyrazila v róbě, která připomíná truhlík na pelargonie. Jestli bude pršet, hrozí, že se převrátí dopředu. Ale jinak je samozřejmě krásná.
01:39
Před Hollywood and Highland Center se procházejí i zástupci íránského filmu Rozchod Nadera a Simin, velcí favorité kategorie Nejlepší zahraniční film.
01:37
Kvůli ceremoniálu v noci na pondělí bude v Los Angeles uzavřeno několik ulic a chodníků. Některé z nich přitom zůstanou nepřístupné až do úterního rána. Omezení také čekají veřejnou hromadnou dopravu.
01:33
Davisová může dnes večer získat sošku v hlavní ženské kategorii. Postaví se proti Meryl Streepové, Michelle Williamsové, Ronney Mara a Glen Closeová.
01:31
  • Herečka Rooney Mara aneb Lisbeth Salanderová z filmu Muži, kteří nenávidí ženy...

    Herečka Rooney Mara aneb Lisbeth Salanderová z filmu Muži, kteří nenávidí ženy se fotí na červeném koberci před udílením Oscarů. Sama byla nominována za hlavní roli. / Autor: AP

01:31
Petr Kořínek
Nedávno si v časopise Newsweek posteskla, že nevypadá jako její slavná svůdná kolegyně a první černošská držitelka Oscara Hale Berry. Dnes je čarokrásná.
01:28
Další hvězda Černobílého světa. Viola Davisová, je v zelené róbě od Armaniho k nepoznání.
01:25
  • Další krásná herečka Jessica Chastainová, která se těšila na Oscara. Nominaci

    Další krásná herečka Jessica Chastainová, která se těšila na Oscara. Nominaci ve vedlejší roli jí přinesla úloha ve filmu Černobílý svět. / Autor: AP

01:26
Petr Kořínek
Jessica v Černobílém světě hraje fenomenálním způsobem uťáplou husičku. Tato postava jí vynesla nominaci za nejlepší vedlejší ženskou roli. A rozhodně není bez šance.
01:24
Na běhounu barvy krve defilují ženy v nejrůznějších fantaziích návrhářů. Nejhezčí šaty má podle uživatelů Twitteru Jessica Chastainová.

Nepřehlédněte

VÍTĚZOVÉ KATEGORIÍ:

  • Film roku: Umělec
  • Anim. film: Rango
  • Režie: Michel Hazanavicius (Umělec)
  • Herec v hl. roli: Jean Dujardin (Umělec)
  • Herečka v hl. roli: Meryl Streepová (železná lady)
  • Herec ve vedl. roli: Christopher Plummer (Zážitky)
  • Herečka ve vedl. roli: Octavia Spencerová (Černobílý svět)
  • Adap. scénář: Alexander Payne, Nat Faxon a Jim Rash (Děti moje)
  • Původní scénář: Woody Allen (Půlnoc v Paříži)