(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapková pro iDNES.cz

Hrozba studentovi na Facebooku zabitím byl přestupek. Muž se omluví

  • 0
Muž, který na Facebooku vyhrožoval sokolovskému studentovi gymnázia zabitím, se dopustil přestupku. Policistům slíbil, že se za svoje jednání omluví.

Incident se na sociální síti odehrál v diskuzi poté, co se gymnazisté v polovině března připojili k výstražné stávce za zachování ústavních a společenských zvyklostí a hodnot. Student Jan Jelínek poté o výhrůžkách mluvil na jednání sokolovských zastupitelů.

„Kriminalisté v brzké době ztotožnili čtyřiatřicetiletého muže ze Sokolova, který přes sociální síť ve veřejné skupině vyhrožoval studentovi zabitím. Muž uvedl, že svou výhrůžku nemyslel vážně a nemá v úmyslu nikomu fyzicky ublížit. Celá situace ohledně diskuze k článku studentské stávky ho rozčílila. Svého jednání lituje a chce se ve veřejné skupině na sociální síti omluvit,“ informovala krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policisté vyslechli také studenta. Ten jim řekl, že se necítí být nijak ohrožený. „Byl poučen o možnosti poskytnutí policejní ochrany, kterou nevyžaduje,“ uvedla Krejčí.

Jednání muže pak policisté kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití, kterým se bude zabývat přestupková komise.