Diskuze

Před sedmi lety největší na světě, teď ExxonMobil mizí z burzovního indexu

Desetiletí byl ropný král ExxonMobil jedním ze symbolů kapitalismu a až do roku 2013 také nejhodnotnější společností na Zemi. Tomu je však konec. V žebříčku velikánů jej postupně předstihli dravci internetového byznysu, podnik teď navíc přišel i o své místo v prestižním burzovním indexu Dow Jones Industrial Average.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M95i52l78a49n 28K13r24á73l

27. 8. 2020 8:31

Před Covidem jsem nakoupil akcie po cca 70, ted jsou za 40, divi za skoro 9%, myslím že se to do roka vratí opět nad 70, malý konkurenti odpadnou, začne topná sezona..., no uvidíme, tak dramaticky bych to neviděl

0 0
možnosti
RD

Aha, takže teď je teprve ten správný čas na nákup. Díky za tip.

0 0
možnosti
HP

H94o95n56z63a 26P42o49s40t

27. 8. 2020 8:24

Takže tu firmu podílníci tunelují, půjčovat si na výplatu divident a firma ať to pak splácí to je dobré. Pak se hrozně diví, že její hodnota klesá. Typické zabití krávy.

6 0
možnosti
RV

Jak přesně si představujete, že vlastník tuneluje vlastní firmu?

0 0
možnosti
MB

Dokud budou dotace na OZ, tak půjdou společnosti jako ExxonMobil ke dnu....

1 4
možnosti
JS

Tak všeho do času. Jak začnou ubývat fosilní technologie, tak nebude z čeho ten zelený úděl dotovat. Buď se bude muset zdražit, nebo vymyslet jiné daně.

1 1
možnosti
MV

Kolik penzijních fondů v něm zhodnocuje peníze svých klientů?

6 0
možnosti
IP

No až zase vzroste cena ropy, tak ten žebříček bude vypadat trošku jinak. A kdopak ví, kolik v něm zůstane firem nabízející cloudové služby.

4 3
možnosti
JS

Jistě. Lidé ze dne na den opustí počítače, tablety, notebooky, chytré telefony a půjdou si na zahradu napustit bazén naftou.

6 1
možnosti

Nejhorší na celé situaci je fakt, že nejhodnotnějšími společnostmi světa jsou firmy, které NIC nevyrobí. Neoblékají nás, neživí, nestaví pro nás domy, nenapájí. Jen staví vzdušné zámky s podobě virtuální do které utíkáme před normálními krásami života. Uvědomí si zase lidé, že více než Facebook, nebo iCloud potřebují k životu čistou vodu, chléb, šaty, nebo domov?

15 13
možnosti
KL

Vynechme facebook. Vážně jako máte pocit, že cloudové služby jsou nic a vzdušný zámek?

8 3
možnosti
TN

Půjčovat si na dividendu je jako půjčovat si na dovolenou.

20 0
možnosti
MV

Ještě horší. Na dovolené můžete regenerovat a nabrat nové síly, v tom případě by to byla forma investice. Rozdělovat zisk, který nemáte, je absurdita.

3 0
možnosti
KJ

Mnohem méně aktivnější? Ach jo

0 0
možnosti
RH

Půjčovat si na výplatu dividend,to je slušná schizofrenie....

2 0
možnosti
LJ

Cim drive skonci tezba v mori a preprava tankery, tim lepe. Stalo by za pripomenuti, jak Exxon Valdez zdevastoval Aljasku.

8 1
možnosti