Diskuze

Spravedlnost pro kreativce. Unie se dohodla na ochraně autorských práv

Zástupci Evropské rady, Evropské komise a představitelé Evropského parlamentu se ve středu večer dokázali shodnout na kompromisní podobě směrnice o ochraně autorských práv na internetu. Nová pravidla posílí postavení tvůrců, jako jsou hudebníci, herci či novináři, vůči internetovým gigantům typu Google či Facebook.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Správně, správně, správně.

Snad tato směrnice omezí nafukování duhových bublin, které hrozí pohltit reálný svět. Jde možná o poslední šanci omezit působení asociálních sítí. Že bubliny nejsou schopné efektivně kontrolovat porušování cizích práv ani v oblasti internetu, kterou spravují? Nechť tedy přestanou zveřejňovat všechny cizí příspěvky. Žádnou "cenzuru" automatizovanými systémy dělat nemusí. Ať skončí se svým byznysem.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685277

0 2
možnosti
JK

Autorská práva jsou přežitek.

1 2
možnosti
FT

F59i38l55i71p 84T59ř27e17b50a

14. 2. 2019 15:37

Už se těším, až se budu připojovat přes VPN do té zlé totalitní Číny, abych si pustil vlastní domácí video, které je u nás blokované, protože Youtube v něm rozpoznal Evu a Vaška, co zrovna hráli v rádiu přes ulici.

6 1
možnosti

J69a33n 25Š18i65ř34i22n76a

14. 2. 2019 13:01

Tohle bude hlavně problém pro facebook a jeho smluvní podmínky týkající se toho, že facebook může bezplatně využít i prodat vše, co na něm veřejně jeho uživatelé sdílejí. Ve výslledku snad zmizí tento nesmysl z jejich podmínek, hlavně ta pasáž o možnosti to dále přeprodávat.

6 0
možnosti
JD

Takže doteď celý svět vymýšlel, jak to udělat, jak se na Googlu ukázat co nejvíc nahoře a teď pár darmožroutů rozhodne, že to je špatně a že jim má Google platit?;-D

13 2
možnosti
DK

jak to bude teda s nahrávacími servery typu ulejto.cz ? mění se něco ? Je direct stahování bez torrentu stále legal ?

0 0
možnosti
AS

Je. Je to tlak, aby nebylo odkud stahovat.

2 0
možnosti
JV

Správně je "snippets" se dvěma p.

0 0
možnosti
OO

Za obsah se platit musi, ale asi trochu jiny penize. Zatim mi prijde, ze lidi ze showbyznysu nemaji hluboko do kapsy. Ale treba se pletu.

0 0
možnosti
MM

Nojo ten fet neco stoji...

0 0
možnosti

J42a48n 62Č88e19c57h

14. 2. 2019 12:42

Nepochopím. Kupříkladu noviny záměrně zadávají do zdrojového kódu každé stránky úryvky článků, tzv. description, aby se zobrazovaly právě ve vyhledávačích či na Facebooku, a ve finále za svůj záměr chtějí tyto weby, které jim zvyšují návštěvnost a tedy i příjmy ze zobrazených reklam, stahovat o prachy. Celé je to těžce nedomyšlené.

18 1
možnosti
TT

Celé je to takový promyšlený obchvatný manévr ve válce za nastolení cenzury.

0 0
možnosti
BT

teď bych prosila přeložit to do srozumitelné řeči pro mě coby obyčejného uživatele internetu, googlu, youtube - jak přesně mě to ovlivní a co to bude znamenat? děkuji :-P

4 0
možnosti