Diskuze

Světu hrozí nedostatek nafty, výpadek by postihl všechna odvětví

Téměř každý region na Zemi bude v nejbližších měsících bojovat s nedostatkem nafty, a to v době, kdy krize v zásobování téměř všech světových trhů s energiemi zhoršila inflaci a utlumila ekonomický růst, upozornila agentura Bloomberg.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VO

Zapad blokuje ruský vývoz energetických surovin.

Vytváří tím světovou energetickou krizi, energetický hlad

Místo ruské ropy a plynu skupuje díky své finanční síle plyn a ropu, kterou kupovaly rozvojové země typu Indie, Pákistán, Indonésie, Bangladéš, Afrika, atd.

Ty si nemohou dovolit stejné ceny, navíc dolar posiluje ..

Jenže bez energie to nejde !!

0 0
možnosti
VO

Slyším, Rusko s námi bojuje pomocí naší závislosti na plynu

Vidím, bojujeme s Ruskem blokováním jeho vývozu energetických surovin k nám.

0 1
možnosti
LP

Kapitalismus je postaven na láci. Levná energie, levná výroba a levný produkt. Zelení marxisté vyhrožující hořící planetou ( už bylo výrazně tepleji) ochudili Západ o zdroje levné energie, což násobila zločinná válka na Ukrajině. Špatné je to, že i případné oteplení Země ( pokud k němu vůbec dojde) nebude schopen Západ eliminovat technickými opatřeními ( odsolování body z moře, recyklace vody, kapénková zálivka ála Izrael atd) a tak se přizpůsobit v době, kdy nové ekonomické mocnosti a zejména celá Asie navyšuje produkci uhlíku do atmosféry více, než Západ sníží! Jaderné elektrárny nutí Evropu odstavit Reich und Östereich! Chvála za Francii! Budeme chudí, ale šťastní duchem?

0 0
možnosti
MV

Evropa se stále snaží přátelit se s USA, a to i navzdory tomu, co

prohlásil H. Kisinger: "USA nemají přátele a nepřátele. USA mají pouze

svoje zájmy. Být nepřáteli USA je nebezpečné. Být přáteli USA je

smrtící!" Pro svoje zájmy USA evropské "přátele" (užitečné idioty)

klidně obětují. USA potřebují Evropu oslabenou hospodářsky a vojensky

zaměřenou protirusky. Uloupení přírodního bohatství Ruska je odvěký sen

Západu.

1 2
možnosti
MK

Druhou část citátu jste si vymyslel. Jak typické pro flastence ❗

1 0
možnosti
VZ

A přitom nyní ropa zlevňuje v důsledku očekávané recese v EU a pokračujících antiCOVID restrikcí v Číně. Asi paralelní vesmír ...

4 0
možnosti
JK

J22o63s36e26f 48K19a44j79š

26. 11. 2022 20:35

Zase nás straší!

2 0
možnosti
ZV

Ten článek si zaplatil kdo?

1 0
možnosti
IS

I když i v USA hrozí nedostatek dieselu a topné nafty, a to nejsou žádné fámy, že jedna paní povídala, vyvážíme více než je třeba, jelikož americké společnosti, za ně dostanou v zahraničí více peněz než doma. Pro kamionovou dopravu to začíná být likvidační, jelikož cena dieselu stoupla z $2.55 v roce 2020 na současných $5.23. Náš známý, který byl nezávislým řidičem kaminonu 15 let, prodal truck a našel si jinou práci. Cena dieselu, údržba, pojištění už byla pro něj neúnosná. Samozřejmě se ceny všeho podstatně zvýšily, jelikož potraviny, zelenina a spousta jiného zboží se v USA přepravuje kamiony. Zelená politika Bidenovy administrativy spolu s Ministrem Dopravy Buttigiegem likviduje tisíce řidičů kamionů. Začínáme vidět určité nedostatky v zásobování obchodů s potravinami v Arizoně obchody poukazují na pozdní dodávky.

Na vině je také Bidenovo rozhodnutí zavřít několik rafinerií, asi 5 v USA a jednu dokonce na St.Croix na Virgin Islands, díky EPA, odmítl jakoukoliv modernizaci dalších, nebo jejich rozšíření, všechno je úmysl zlikvidovat olejářský průmysl a dotlačit tak zemi k používání "ekologie". Dopad na běžné obyvatelstvo je jemu i bohatým vrstvám volné, všeobecné zdražování jako následek zcela ignoruje, ba naopak se nám snaží nakecat, že vlastně ekonomie šlape, že všechno je OK i když reálné mzdy se díky inflaci snížily. Skuteční ekonomové upozorňují, že příští rok bude ještě hůře, ale Demokratům to vyhovuje. Oslabit zemi, ochudit a oslabit národ, pak se lépe ovládá.

7 0
možnosti
Foto

S tím "je jemu i bohatým vrstvám volné" máte na mysli ty samé demokraty, kteří investují do školství a různých sociálních programů? Ne republikány, jejichž cílem je, aby se bohatší vrstva zakopala ve svých domech a jezdila si o víkendech na golfík? Nebo jak to bylo myšlené?

1 5
možnosti
JP

Ve vyctu pricin problemu s naftou v EU vam chybi "Green Deal", kvuli nemuz neni dovoleno otevirat tezbu ropy z novych vrtu v Severnim mori. Utechou nam muze byt, ze zasoby ropy tak zustanou zachovany pro pristi generace, az nekdy v budoucnu zvitezi rozum.

4 0
možnosti
IS

A nejen v Severním moři, ale všude v USA.

2 0
možnosti
VB

Neviem, moja sestra zije na vzchode USA a teda, ze by naftu davali na pridel si nevsimla.... idnes v poslednej dobe iba strasi... asi sa ukazalo, ze tie ostatne blafy im nikto necita, tak strasia aby mali "kliky"...

0 2
možnosti
IS

Není pravda, mám kamarádku v Nashua, New Hampshire, která tam má dům už od roku 1978 a ta mi jasně řekla, že topný olej, kterým vytápí dům a horkou vodu zdražil zhruba o 60% a pro mnoho lidí, zejména starších, kteří jsou v důchodu nebo jsou chudší je otázkou buď trpět zimu nebo koupit jídlo. Takže paní Bakosova, tady nejde o kliky ale o skutečnost. Nikdo nikoho nestraší, to je realita po celém východním pobřeží, a to skutečná zima ještě nenastala. Znám z vlastní zkušenosti, žila jsem několik let v New Jersey a Connecticut, můj manžel v Massachussets a známé máme nejen v New Hampshire ale i ve Vermontu. Takže blafy nepřicházejí z jejich strany.

1 0
možnosti